BBQ-helden

Rundvlees op een stokje

Rundvlees op een stokje is misschien een wat oneerbiedige naam maar we kunnen er niets anders van maken. En wat ons betreft mag elk vlees op een stokje.

In Indonesië hebben ze verschillende varianten van rundvlees sateh waarbij het rundvlees gemarineerd moet worden. Maar dit recept is veel makkelijker. En wel zo makkelijk dat we ons er een beetje voor schamen.

kruiden kopen

Ingrediënten

  • 1 pond skirtsteak
  • peper en zout
  • 10 satehprikkers of metalen spiesen

Bereiding

  1. leg de satehprikkers een een half uur in water om splinteren te voorkomen
  2. Snij de skirtsteak haaks op de draad in lange repen
  3. Rijg de repen gedraaid op de prikkers
  4. Strooi rijkelijk zout over het vlees
  5. Gril ze een paar minuten om en om boven een gloeiend hete barbecue
  6. Laat ze even rusten en bestrooi ze met wat peper naar smaak

Gearchiveerd onder:

,

Deel je een foto van een recept van BBQ-Helden op social media? Vermeld dan @bbqhelden en #bbqhelden. Dan zien wij jouw post ook.

Like, deel of laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

The Bastard