Salade met gegrilde peer feta en balsamicoazijn

Salade met gegrilde peer feta en balsamicoazijn

Gegrilde peer is een hele lekkere basis voor een mooie herfst salade. De zoete peer word door het grillen lekker zacht en krijgt een lichte karamel smaak die samen met feta en balsamicoazijn een hele mooie combinatie maakt.

plakjes-peer Een appelboor werkt ook heel goed op een peer. Laat de schil zitten en snij plakjes van een halve centimeter dik.

peer-grillenStook de barbecue flink op en gril de plakken tot ze grilstrepen laten zien en mooi zacht worden. Hou de plakjes goed in de gaten, ze verbranden snel.

gegrilde-peerAls je ze goed in de gaten houd en oplet bij het keren kan je de grillstrepen mooi laten kruizen. Ziet er heel mooi uit in de salade straks.

Bord-met-salade-met-gegrilde-peerMaak het bord op met een handvol babyspinazie, de gegrilde peer, wat olijfolie, balsamicoazijn, feta en walnoten.

Ingrediënten

Voor 4 salades

  • 3 flinke peren
  • 200 gram baby spinazie
  • 1 plak feta van 200 gram
  • 50 gram walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • grof zeezout

Bereiding

  1. Ontpit de peren met een appelboor.
  2. Snij de peren in plakken van een halve centimeter dik
  3. Stook de barbecue flink op.
  4. Bestrooi de plakken peer aan beide zijden licht met wat grof zeezout. Een klein beetje is genoeg.
  5. Gril de plakken peer in een paar minuten aan beide zijden tot er mooie grillstrepen ontstaan en de peer iets zachter wordt. Laat de peer afkoelen.
  6. Leg op elk bord een handvol babyspinazie
  7. Verdeel daarop de plakken peer.
  8. Schenk op elk bord een halve eetlepel olijfolie en balsamicoazijn
  9. Verkruimel de feta en breek de walnoten en verdeel dit over de salade

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook