Gegrilde peer is een hele lekkere basis voor een mooie herfst salade. De zoete peer word door het grillen lekker zacht en krijgt een lichte karamel smaak die samen met feta en balsamicoazijn een hele mooie combinatie maakt.
Een appelboor werkt ook heel goed op een peer. Laat de schil zitten en snij plakjes van een halve centimeter dik.
Stook de barbecue flink op en gril de plakken tot ze grilstrepen laten zien en mooi zacht worden. Hou de plakjes goed in de gaten, ze verbranden snel.
Als je ze goed in de gaten houd en oplet bij het keren kan je de grillstrepen mooi laten kruizen. Ziet er heel mooi uit in de salade straks.
Maak het bord op met een handvol babyspinazie, de gegrilde peer, wat olijfolie, balsamicoazijn, feta en walnoten.
Ingrediënten
Voor 4 salades
- 3 flinke peren
- 200 gram baby spinazie
- 1 plak feta van 200 gram
- 50 gram walnoten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- grof zeezout
Bereiding
- Ontpit de peren met een appelboor.
- Snij de peren in plakken van een halve centimeter dik
- Stook de barbecue flink op.
- Bestrooi de plakken peer aan beide zijden licht met wat grof zeezout. Een klein beetje is genoeg.
- Gril de plakken peer in een paar minuten aan beide zijden tot er mooie grillstrepen ontstaan en de peer iets zachter wordt. Laat de peer afkoelen.
- Leg op elk bord een handvol babyspinazie
- Verdeel daarop de plakken peer.
- Schenk op elk bord een halve eetlepel olijfolie en balsamicoazijn
- Verkruimel de feta en breek de walnoten en verdeel dit over de salade