In English

Salsa Verde burger met Parmezaanse kaas

Salsa Verde burger met Parmezaanse kaas

Een paar dagen geleden hadden we een heerlijke frisse Salsa Verde mayonaise gemaakt. Die hebben we eerst geprobeerd op een paar karbonades en dat smaakte fantastisch. Daar moesten we meer mee doen. Vandaar dat we deze burger hebben verzonnen.

alle ingredienten voor de salsa verde burgerDit zijn de ingredienten voor de Salsa Verde burger. Valt mee hè? Nu hadden we de Salsa Verde mayonaise al eerder gemaakt dus het halve werk was al klaar. De rest van de burger is niet heel moeilijk meer maar wel erg lekker.

gehakt met geraspte parmezaanse kaasHet gehakt voor de burger brengen we op smaak met vers geraspte Parmezaanse kaas en een flinke scheut Tabasco. Wij gebruiken de Garlic Tabasco. Een milde variant dus er gaat flink wat door het gehakt.

Je hoeft ook niet heel bang te zijn dat de hamburger te heet wordt. De Tabasco wordt een stuk milder als deze verhit wordt. Heb je een eigen favoriete hete saus dan moet je die lekker gebruiken natuurlijk.

rauwe hamburgers met parmezaanse kaasWe maken burgers van ongeveer 150 gram. Zorg ervoor dat de burger ruim groter wordt dan het broodje. Het vlees zal nog gaan krimpen door het vochtverlies. Je ziet hier goed hoeveel kaas er in de burger zit.

Probeer de burger niet te veel te kneden anders zullen de burgers niet mals worden. Verdeel het gehakt en probeer het losjes in de vorm van een hamburger te duwen. We leggen elke burger op een stukje bakpapier en leggen deze dan een uurtje in de koelkast om wat op te stijven. Zo zal de burger niet uit elkaar vallen op de barbecue.

hamburger op de grillplaat leggenDeze burgers worden het lekkerst als je ze grilt op een grillplaat of in een gietijzeren pan. Je kan ze heel makkelijk met het bakpapiertje op de plaat leggen en iets aanduwen zodat het gehakt de plaat overal goed raakt.

hamburgers op de grillplaatHier kan je goed zien wat er met de kaas gebeurt. Deze sijpelt nu tussen het gehakt door en zorgt voor een geweldige korst. Als de burger gaar is dan bestrooi je ze met wat zwarte peper en zout.

salsa verde burgerDe burger gaat op een gegrild broodje op een bedje van rode kool en een flinke schep van de Salsa Verde mayonaise.

Ingrediënten

 • 300 gram gehakt (voor 2 burgers)
 • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • Garlic Tabasco
 • Salsa Verde mayonaise
 • 150 gram gesneden rode kool
 • Peper en zout naar smaak
 • 2 flinke witte bollen
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Maak een dag van tevoren de Salsa Verde mayonaise
 2. Meng het gehakt met de Parmezaanse kaas en de Tabasco en vorm een hamburger iets groter dan je broodje
 3. Laat de burger een uurtje opstijven terwijl je de barbecue opstookt.
 4. Leg de burgers op de grillplaat en keer de eerste keer als de burger uit zichzelf loskomt. Daarna keer je de burger tot de burger een kerntemperatuur heeft van 70°C. Bestrooi ze dan met wat peper en zout.
 5. Snij de broodjes doormidden en grill ze aan de snijkant tot goudbruin.
 6. Beleg de broodjes met een handje rode kool, de burger en dan een schep Salsa Verde Mayonaise.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook