Dit is onze versie van een salsa verde en daar dan een mayonaise van. Deze saus is uit noodzaak geboren. Door dat vreselijke hamsteren was simpelweg niet alles meer aanwezig.
Maar wat gaat er in salsa verde? Juist. Groene kruiden. Het is een mix geworden van Franse en Mexicaanse salsa verde. Met dragon, jalapeno en spinazie. Kan je rucola vinden of peterselie dan maak je de salsa verde lekker daarmee.
Deze salsa verde is lekker grof. Met de hand gehakt en niet door een keukenmachine. Wil je die wel gebruiken dan krijg je een gladdere saus. De saus is een paar dagen gekoeld te bewaren en is lekker op een broodje kaas, kip, dikke steak of hamburger.
Ingrediënten
- 2 eetlepels mayonaise
- 100 gram fijngesneden spinazie
- 10 gram gesneden dille
- 20 gram gesneden bieslook
- 10 gram gesneden dragon
- 2 tenen knoflook geraspt
- sap van een halve citroen
- zout en peper naar smaak
Bereiding
- Snij alles helemaal fijn en meng het goed in een ruime kom. That’s it.