Sappige dikke hamburger

Deel:


Een goede hamburger is sappig, vol smaak en niet te compact. Door de combinatie van melk en wit brood houden we de burger mals en met toevoeging van de rest van de ingrediënten is ie nog lekker ook.



Serveer met alle gewenste groenvoer en een dikke lik zelfgemaakte barbecuesaus

Volgens een vriend van de BBQ-helden wordt deze hamburger nog beter als je de melk wisselt voor dezelfde hoeveelheid Spa rood. Doe er je voordeel mee.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes wit brood, zonder korst en in stukjes
  • ongeveer 20 cl halfvolle melk. Hangt af van de grofheid en leeftijd van het brood.
  • 1 theelepels zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook in stukjes
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • 1½ eetlepels ketchup
  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 6 bolletjes

Bereiding

  1. Mix het brood met de melk tot een redelijk dikke pap. Het moet niet al te waterig worden. Het brood moet nog net te kneden zijn.
  2. Roer de zout, knoflook, peper, ketchup en worcestershire saus erdoor.
  3. Gooi nu het gehakt en de lente-uitjes erbij en kneed het geheel, niet te hard, door elkaar. Als je te hard knijpt wordt de burger alsnog te stevig.
  4. Maak van de mix 6 gelijke delen en maak hier een losse bal van die je vervolgens zachtjes plat drukt naar een 2 cm dikke schijf.
  5. Maak in het midden een kuiltje van een halve centimeter diep. Dit zorgt ervoor voorkomt dat de burger gaat zwellen.
  6. Bestrooi nu de hamburgers met wat grof zout voordat ze de barbecue op gaan.
  7. Grill de burgers nu om en om totdat ze lekker bruin van buiten zijn en net gaar van binnen.
  8. Laat de burgers nu even rusten en snij de bolletjes in 2-en en leg ze een halve minuut op de barbecue.


Deel, like of reageer op Sappige dikke hamburger via Facebook

The Bastard black friday


BBQ-helden nieuwsbrief


Meer BBQ artikelen



Recepten op niveau of hitte

  • beef en steak
  • vuur en rook
  • barabiku
Top
BBQ-helden.nl gebruikt cookies om bla bla. etc. etc. Toch meer weten (Ik snap het).