In English

Saté van hert met yoghurt komkommersaus

In samenwerking met

Saté van hert met yoghurt komkommersaus

Het is weer tijd om wat wild op de barbecue te gooien. Dat doen we eigenlijk te weinig terwijl we het wel heel lekker vinden. We kregen de vraag om recepten met hert dus laten we daar maar mee beginnen dan.

Deze herten saté is natuurlijk geen echte saté maar in Nederland noemen we alles op een stokje gauw saté dus dat is lekker makkelijk.

Het is belangrijk dat je de stukjes hertenhaas ongeveer in hetzelfde formaat snijdt. Dat maakt het straks makkelijker om het vlees tijdens het grillen allemaal tegelijk gaar te hebben. Wij houden ongeveer 2 cm aan. Iets groter mag ook. Kleiner niet want dan is het heel lastig om het vlees mooi medium rare te krijgen.

Deze hertenhaas is prachtig mooi doorbloed en donkerrood. Dat ga je straks echt proeven. Daarom houden we de marinade simpel en gebruiken we enkel wat knoflook naast de komijn en koriander. Vooral de komijn zorgt voor een warme kaneel-achtige smaak.

Voordat deze herten saté gegrild wordt bestrooien we het vlees met wat grof zout. Dat doen we expres niet door de marinade omdat het zachte vlees anders te zout wordt en we eigenlijk geen hert meer proeven.

Bij het grillen van de herten saté gooien we ook een paar pita broodjes op het rooster. Dit brood koop je inmiddels bij elke super maar kan je ook makkelijk zelf maken.

Dit is onze herten saté. Serveer ze met de pita broodjes, de komkommer saus en wat tomaatjes en je hebt een heerlijk broodje. Ga jij deze herten saté maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de marinade

Voor de yoghurt komkommer saus

 • 1/2 komkommer
 • 250 gram Griekse yoghurt
 • De zest van 1 citroen
 • 1 tl olijfolie
 • 1 el honing
 • Zout en peper naar smaak
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Maak de marinade door alle ingrediënten voor de marinade te mengen. Hou 4 el apart en schenk de rest in een ziplockbag.
 2. Snij de hertenhaas in blokjes van ongeveer 2 cm en doe dit bij de marinade. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak voordat je hem sluit. Laat dit 4 uur marineren in de koelkast.
 3. Ondertussen kan je de yoghurtsaus maken. Rasp de komkommer op een schone theedoek. Knoop de theedoek dicht en knijp alle sap uit de komkommer.
 4. Meng de komkommer door de Griekse yoghurt en de rest van de ingrediënten.
 5. Rijg de blokjes hert aan metalen spiesen en bestrooi ze met wat zeezout. Gril ze daarna kort boven directe hitte tot een kerntemperatuur van 55ºC.
 6. Smeer ze voor je ze van het rooster haalt met de rest van de marinade.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook