In English

saté van varkenshaas zonder satésaus

In samenwerking met

saté van varkenshaas zonder satésaus

Als Hollander ben je gek op saté. Geen barbecuefeestje kan eigenlijk zonder. Over het algemeen is het de bedoeling om die saté dan te bedekken met een dikke laag satésaus. Maar wat nou als het vlees al zo lekker is dat je die saus eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

Wij hebben deze geweldige saté van varkenshaas die je echt moet eten zonder saus.

Dit is de basis van deze heerlijke saté. Topkwaliteit varkenshaas en een heftige marinade met sjalotjes en kurkuma. Die sjalotjes geven de meeste smaak en de kurkuma geeft de saté een mooie gele kleur. Pas wel op met deze marinade. Het kan lelijke plekken achterlaten in je kleren of op de keukenkastjes.

1 eetlepel van de marinade hebben we apart gehouden en daar hebben we een mopsaus mee gemaakt. Daar smeren we de saté een paar keer mee in tijdens het grillen. Een saté van kippendijen zouden we eerst langzaam opwarmen waarna we ze afgrillen. Dat doen we niet met deze magere varkenshaas.

Mager vlees, en zeker dit kleine stukken, moet je op hoge temperatuur grillen. Anders zou het vlees teveel uitdrogen en dat is gewoon niet lekker. Dus we grillen deze saté rondom tot het een mooie kleur heeft en een kerntemperatuur van ongeveer 65ºC. Je moet er wel bijblijven want door de rietsuiker in de marinade en de honing in de mopsaus kan het snel verbranden.

Voor dit soort kleine recepten steken we steeds vaker de Joe Junior aan. De Junior is niet alleen een complete kamado in mini formaat maar ook gewoon een gril die snel op temperatuur is.

Dit is onze saté van varkenshaas die we zonder saus serveren. En mochten onze gasten erom vragen dan trekken we wel een paar hamburgers uit de vriezer. Deze saté gaan we niet verpesten met een dikke laag saus. Ga jij deze saté maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de marinade

 • 1 el koriander zaad
 • 1 tl komijnpoeder
 • 3 sjalotjes
 • 2 el olijfolie
 • 1 el rietsuiker
 • 1/2 tl kurkuma
 • 1/2 tl tafelzout
 • water (hoeveelheid ligt aan de dikte van de marinade)

Voor de mopsaus

 • 1 el van de marinade
 • 2 el honing
 • 2 el sojasaus
 • 2 el citroensap
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Snij de varkenshaas in blokjes van ongeveer 2 cm
 2. Snij de sjalotjes wat kleiner en gooi deze met de rest van de marinade zonder het water in de blender. Maal dit fijn en meng daar water bij tot de marinade de dikte heeft van yoghurt.
 3. Doe de varkenshaas in een ziplockzak en schenk daar de marinade bij maar hou 1 el apart. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak voordat je hem sluit en leg de zak 4 uur tot een nachtje in de koelkast.
 4. Meng de rest van de marinade met de honing sojasaus en het citroenap.
 5. Rijg de blokjes varkenshaas aan metalen spiesen en gril deze rondom boven directe hitte terwijl je ze insmeert met de mopsaus. Als de varkenshaas een kerntemperatuur heeft van 65ºC dan mogen ze eraf.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook