Lekkere kruidige worstjes van lamsgehakt op een spies. Als je geen Hindoestanen te eten krijgt, kan je ook rundergehakt gebruiken.
Ingrediënten
- 750 gram lamsgehakt
- 2 uien
- 1 eetlepel bloem
- 1 ½ eetlepel Garam Masala
- 1 eetlepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
- 1 eetlepel gemalen komijnzaad (djintan)
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en versgemalen witte peper naar smaak
- 1 Ei
- 16 satéprikkers
Bereiding
- De uien zeer fijn versnipperen
- Het gehakt goed vermengen met de kruiden, bloem en het ei
- Op smaak maken met peper en zout
- Verdeel het mengsel in 16 gelijke porties en draai ieder portie to een ongeveer 10 cm lang worstje en steek er over de lengte een satéprikker in
- Gril rondom mooi bruin tot een kerntemperatuur van 70°C