Sinaasappel aioli met geroosterde knoflook

Sinaasappel aioli met geroosterde knoflook

Deze sinaasappel aioli is weer eens wat anders, door de sinaasappel krijgt het een frisse twist. Lekker met een stukje vers brood.

Niet te vroeg serveren het is op voordat je het in de gaten hebt.

De Sinaasappel aioli smaakt ook geweldig bij garnalenburgers.

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 2 grote eigeel op kamertemperatuur
  • 125 ml raapzaadolie
  • 2 eetlepels versgeperst sinaasappelsap
  • De geraspte zest van de sinaasappel. Zest is het dunne gekleurde laagje van citrusvruchten wat een hele frisse smaak aan gerechten geeft. Rasp niet het witte deel mee, want dit smaakt bitter.
  • Vers gemalen zwarte peper en zeezout

Bereiding

Geroosterde knoflook

  1. Zorg voor een barbecue met een indirecte temperatuur van 200ºC
  2. Snij de bovenste ½ cm van de bol knoflook en pel de buitenste bladen weg
  3. Sprenkel een eetlepel olijfolie over de bol en pak deze in aluminiumfolie
  4. Plaats de bol 35 minuten in de barbecue, daarna af laten koelen
  5. Pers 3 teentjes knoflook tussen duim en wijsvinger uit de schil, de rest kan je bewaren voor een andere keer

Mayonaise

  1. Klop de eieren in een schaal los
  2. Voeg met kleine beetjes de overige olijfolie toe, blijf kloppen
  3. Voeg de raapzaadolie toe, ook in kleine beetjes tegelijk en onder voortdurend kloppen
  4. Voeg daarna beetje bij beetje het sinaasappelsap toe en het zout

Aioli

  1. Voeg de sinaasappel zest en geroosterde knoflook bij de mayonaise en breng op smaak met vers gemalen peper en zout

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook