Sinaasappel en limoen pepersaus

Sinaasappel en limoen pepersaus

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe hete sausjes om te proberen en te maken. De lekkerste zijn dan vaak de sausen waar smaken van fruit inzit.

Deze hete saus is lekker fris doordat er limoen- en sinaasappelsap inzit. Dat maakt de saus uitermate geschikt voor Mexicaanse gerechten.

De basis van deze saus is een blikje chipotle pepers die je tegenwoordig bij elke supermarkt in de schappen kunt vinden. Het is misschien even zoeken maar ze staan meestal in de buurt van de tortillas.

De bereiding van de saus is heel makkelijk. Gooi alles in een blender en je bent klaar. De smaken worden beter als je de saus een dag of twee in de koelkast laat staan. Dan gaan de smaken zich beter mengen.

Dit is de sinaasappel en limoen peper saus die wij naast een pan met pulled pork hebben gezet. De saus past verder heel goed bij een gegrild visje en zogezegd bij een hoop Mexicaanse gerechten.

Ga jij deze hete saus ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 1 jalepeño peper
  • Handvol verse koriander
  • 4 x bosui
  • 2 knoflook tenen
  • 100 gram chipotle peper (klein blikje)
  • Sap van 1 limoen
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 2 el honing

Bereiding

  1. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de jalapeño peper. Snij de bosui alvast in kleinere stukken.
  2. Gooi alles in een blender en pulseer tot jouw saus de gewenste structuur heeft.
  3. Als je de tijd hebt dan laat je de smaken een dag intrekken.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook