Het is schandalig dat we dit een recept noemen maar het is zo lekker dat we het je niet wilden onthouden. Dit is ons meest makkelijke recept. En meest korte. Zo kort dat we ons zelfs een beetje schamen.
Skirtsteak of middenrif is een prachtig smaakvol stuk rundvlees dat je bij de slager moet bestellen omdat hij het niet standaard heeft liggen. Als je dit eenmaal hebt gegeten snap je daar helemaal niets van. Skirtsteak bereid op een zoutsteen is het meest gemakzuchtige recept dat we je gaan geven maar tegelijkertijd één van de lekkerste voor de echte carnivoor. Het is ook 1 van de gezelligste recepten.
De bereiding van skirtsteak op een zoutsteen bestaat voor het belangrijkste gedeelte uit het snijden van het vlees. Daarom kunnen we je dat beter laten zien dan alleen maar vertellen.
Een mooi stuk vlees dat snel bereid kan en moet worden is een middenrif of skirtsteak. Een mooi stuk rundvlees met een grove structuur en een mooie volle smaak. Laat de steak verpakt in een half uur op temperatuur komen. Dit lukt goed omdat het maar een dun stuk vlees is. Hierboven ligt een halve skirtsteak. Een hele is al gauw een keer zo breed. Dit is goed om te weten zodat je weet hoe de draad loopt in een skirtsteak. Je ziet de draad hier duidelijk verticaal, van boven naar beneden, lopen.
Je moet eerst evenwijdig aan deze draad stukken snijden ter lengte van de repen die je straks wilt gaan eten. Misschien is het handig om te kijken hoe groot de stukken brood zijn die je erbij wilt serveren.
Nu snijd je haaks op de draad repen van rond de 1 cm. Je ziet nu duidelijk veel, korte, spieren lopen.
Deze reepjes trek je heel makkelijk uit elkaar en zijn dus mals. Je hebt nu vlees mals gemaakt door enkel goed te snijden. Goeie truc hé.
Leg nu de reepjes en brood op een snijplank of een flink bord en zet deze op tafel.
Met de kleine barbecue op tafel of een grote naast de tafel kan je achter elkaar de reepjes steak op de zoutsteen grillen.
In een paar seconden gril je de reepjes steak naar de gewenste gaarheid. Wij willen de skirtsteak graag rare maar je kan doorgaan tot medium rare. Verder raden wij niet aan maar wij kijken wel even een andere kant op.
Serveer de steak met brood of op het brood en ga door met de volgende.
Trek een lekkere fles wijn open en laat iedereen zijn eigen reepjes grillen. Leuk idee voor een zomeravond toch? Wil je meer proberen te grillen op de zoutsteen dan hebben we nog wel wat ideeën.
Ingrediënten
Bereiding
- Bereid een barbecue voor met een zoutsteen.
- Snij het vlees haaks op de draad in hapgrote stukken
- Gril de skirtsteak om en om
- sorry, meer is het niet