Sla wraps met ananas salsa en hete pruimensaus

In samenwerking met

Sla wraps met ananas salsa en hete pruimensaus

Na een leuke workshop van Lee Kum Kee hadden we genoeg inspiratie en mochten we dus thuis zelf aan de slag. Met de goodiebag op tafel zijn we eens gaan kijken wat we konden maken. We hadden al snel besloten dat we iets met varkensvlees wilden gaan doen. En na een testje met verse ananas, bacon en de Lee Kum Kee Pruimensaus hadden we een grof idee.

Wij hadden nog een paar mooie pork flanksteaks in de vriezer liggen. Dat is de bavette van het varken. Geweldig mals varkensvlees en perfect om te grillen. Dat konden we mooi combineren met een mooie marinade met donkere sojasaus.

Doordat we zeker wisten dat we ook hele recepten te zien zouden krijgen van de andere aanwezige bloggers hebben we eens lekker uitgepakt. We hebben uiteindelijk een sla wrap gemaakt met een ananas salsa en een lekkere hete pruimensaus.

Hete pruimensaus

Ingrediënten

 • 4 eetlepels Lee Kum Kee Pruimensaus
 • 2 eetlepels Lee Kum Kee Pure Sesamolie
 • 1 eetlepel Lee Kum Kee Chili Knoflooksaus

Bereiding

 1. Maak de hete saus door de Lee Kum Kee Pruimensaus, de Lee Kum Kee Pure Sesamolie en de Lee Kum Kee Chili Knoflooksaus te mengen.

Ananas salsa

Ingrediënten

 • 1 verse ananas
 • 1 duim groot stuk verse gember
 • kleine handvol blaadjes verse koriander
 • 2 takjes (10 blaadjes) verse munt
 • 1 rode ui

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van minsten 200 graden Celsius.
 2. Schil de ananas en verwijder het hart. Snij de ananas vervolgens in lange repen.
 3. Maak het rooster van de barbecue schoon en gril de ananasrepen rondom tot er mooie grilstrepen ontstaan. Leg ze daarna apart om af te koelen.

 1. Snij daarna de ananas in kleinere stukken. Schil en rasp de gember en hak de koriander en mint. Snij de ui klein en meng alles in een ruime kom.

Sla wraps

Ingrediënten

 • 4 x varkens bavette
 • 3 eetlepels Lee Kum Kee Premium Donkere Sojasaus
 • 2 eetlepels Lee Kum Kee Pure Sesamolie
 • 1 eetlepel bruine suiker
 • sap van 1 limoen
 • 2 kroppen mini romaine sla
 • Ananas salsa
 • Hete Pruimensaus

Bereiding

 1. Meng de Lee Kum Kee Premium Donkere Sojasaus, Lee Kum Kee Pure Sesamolie, bruine suiker en limoensap.
 2. Doe de varkens bavette in een ziplockzak en giet daar de marinade bij. Laat dit minstens een paar uur tot een hele nacht in de koelkast marineren.
 3. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van minsten 200 graden Celsius.
 4. Houd de helft van de eerder gemaakte hete pruimensaus apart om te serveren bij de wraps. De andere helft gaan we gebruiken om af te lakken.
 5. Snij de stam van de Romaine sla en was de afzonderlijke blaadjes.
 6. Maak het rooster van de barbecue schoon en haal de varkens bavette uit de marinade.
 7. Leg de bavette boven directe hitte en laat ze liggen tot ze vanzelf loskomen van het rooster. Dan mag je ze voor de eerste keer draaien.
 8. Lak de gegrilde kant in met de eerder gemaakte hete pruimensaus. Wacht tot de bavette weer loskomt en draai ze dan nog een keer.

 1. Smeer de varkens bavette nog een keer in met de hete saus en draai ze meteen weer om. Laat de vinkenlappen nog een minuut liggen
 2. Leg ze aan de koele kant van de barbecue en sluit het deksel tot de kerntemperatuur 65 graden Celsius is.
 3. Als de bavette de kerntemperatuur van 65 graden bereikt hebben dan haal je ze van de barbecue. Laat ze 5 minuten rusten en snij ze dan tegen de draad in dunne plakken.

 1. Maak de sla wrap door een blaadje Romaine sla te vullen met de plakjes bavette, een schep ananas salsa en misschien nog wat extra hete saus.

Wil je zelf wat inspiratie op doen dan raden we je aan om even op de site van Lee Kum Kee te kijken voor een heleboel andere lekkere recepten. En de sauzen van Lee Kum Kee zijn te koop in alle grote supermarkten.

Ingrediënten

Bereiding

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook