Smash burger tortilla

In samenwerking met

Smash burger tortilla

Wij zijn nooit zulke enorme trendvolgers maar deze trend konden we toch niet langer negeren. De smash burger tortilla ziet er namelijk erg lekker uit.

Maar de smash burger in combinatie met Mexicaanse smaken verpakt in een tortilla die gegrild wordt in het vet van het gehakt is gewoon een geweldig idee. Wie dat niet lekker vindt klinken die heeft wat ons betreft een probleem.

Door het gehakt mengen we alles wat een tortilla zo lekker maakt. Als het maar fijn gesneden is dan kan het er allemaal bij. Wij verwijderden de zaadjes en zaadlijsten van de jalapeño peper om het niet meteen heel heet te maken. Zo kan iedereen aan tafel zijn eigen hitteniveau bepalen.

Als je het gehakt verdeeld over de tortillas dan mag je proberen om het gehakt tot bijna aan de rand te drukken. Het gehakt zal tijdens het grillen als een hamburger gaan krimpen. Als je hier geen rekening mee hebt gehouden dan heb je straks een lullig bolletje gehakt op de tortilla liggen.

We gaan deze smash burger tortilla’s grillen op de Grillrost grillplaat. Deze hebben ze in alle soorten en maten. Deze 57-er grillplaat past precies op de Weber Mastertouch. Voordat de smash burger tortillas de plaat op gaan smeer je een dun laagje olie op de plaat.

Als je de burgers op de plaat legt dan druk je ze even flink aan. Het gehakt zal niet heel veel dunner worden maar je zorgt ervoor dat het gehakt overal goed de plaat raakt.

Als het gehakt een mooie korst heeft gevormd dan mag je de tortilla’s omdraaien. De grillplaat is altijd heter aan één kant zodat je verschillende hittezones hebt. Hier kan je gebruik van maken door de tortilla’s te verplaatsen als het te hard gaat. De tortilla’s zuigen het vet op dat van het gehakt komt. Dat maakt ze extra lekker.

Als ze klaar zijn mag je ze meteen serveren. Wacht niet te lang anders wordt de tortilla droger en gaan ze breken. Ga jij deze smash burger tortilla ook maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Grillrost_com zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 500 gram gehakt
 • 8 kleine tortillas
 • 1 jalapenopeper
 • 1 flinke tomaat
 • 1 groene paprika
 • 1 rode ui
 • Cherry tomaatjes
 • ijsbergsla
 • sour cream
 • salsa

Voor de tacokruiden

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Snij de tomaat, paprika en jalapeño peper fijn en meng dit samen met de taco kruiden door het gehakt.
 2. Verdeel het gehakt over de tortillas en probeer de hele tortilla te bedekken.
 3. Warm een grillplaat op tot middelmatige hitte en giet wat olie op de plaat.
 4. Leg de tortillas met het gehakt naar beneden en druk ze stevig aan. Gril het gehakt tot er zich een mooi korst gevormd heeft.
 5. Draai de tortillas om en grill ze nog even verder tot de tortilla ook een beetje geroosterd is.
 6. Serveer de smash burger tortilla met dungesneden sla, cherry tomaatjes, dungesneden ui en verse salsa.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook