Snoeppaprika poppers voor een kinderfeestje

Snoeppaprika poppers voor een kinderfeestje

Het is niet voor niets dat de jalapeño popper altijd als eerste op gaat op een barbecuefeestje. Het is bijna de perfecte snack die je in 2 happen naar binnen hebt. 1 hap als je echt een grote mond hebt.

Al is een jalapeño nog niet heel heet. Toch kunnen sommige gasten die hitte niet waarderen. Daarom hebben we de snoeppaprika popper verzonnen.

Met de verschillende kleuren paprika’s ziet het er ook nog heel feestelijk uit. Neem de snoep paprika’s en snij ze door de helft. Als er een steeltje aanzit dan probeer je die ook doormidden te snijden. Dat ziet er leuker uit. Neem vervolgens een theelepel en schraap de zaden en zaadlijsten uit de paprika.

Meng de roomkaas met de lente-ui, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookgranulaat en de geraspte belegen kaas. De belegen kaas geeft net een beetje extra smaak en een mooiere kleur. De vulling kan je makkelijk zelf naar je eigen smaak aanpassen door bijvoorbeeld andere kazen te mengen.  Vul de halve paprika’s met de kaasmix.

Neem 1 plak ontbijtspek en draai deze om de gevulde paprika. Zorg dat je dunne ontbijtspek neemt. Omdat de paprikaatjes niet heel lang de barbecue op hoeven wil je dat de spek snel goudbruin en krokant wordt. Als de plak spek dreigt los te komen dan prik je er een tandestoker doorheen. Deze haal je natuurlijk voor het serveren eruit.

Voor de volwassenen op het feestje of voor de dappere kinderen hebben we er ook een paar jalapeno pepers tussen gedaan. Ze zijn door de groene kleur makkelijk te herkennen.

Deze hele voorbereiding kan je al een dag of 2 van tevoren doen en ze dan bewaren in de koelkast. Je kan er ook extra veel maken en ze een paar maanden invriezen voor een volgend barbecue feestje.

Als de barbecue op temperatuur is dan mogen ze ongeveer 20 tot 30 minuten indirect op het rooster. Ze zijn klaar als de paprika zacht is en de spek goudbruin. Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze op tafel zet. De kaas is nogal heet en je wilt het niet op je geweten hebben dat de kinderen hun mond verbranden.

Ingrediënten

 • 12 snoeppaprika’s
 • 300 gram roomkaas
 • 1 theelepel knoflookgranulaat
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 2 eetlepels fijngesneden lente-ui
 • 100 gram geraspte belegen kaas

Bereiding

 1. We gaan de snoep paprika poppers indirect bereiden op een temperatuur van ongeveer 200 graden Celsius.
 2. Snij de snoep paprika’s door het midden en schraap met een theelepel de zaden en zaadlijsten uit de paprika’s.
 3. Mix de roomkaas met de knoflookgranulaat, uienpoeder, de lente-ui en de geraspte belegen kaas.
 4. Vul de halve paprika’s en draai er een plak ontbijtspek omheen
 5. Steek een tandenstoker door het uiteinde van de spek in de paprika zodat het spek op zijn plek blijft.
 6. Plaats de snoep paprika poppers op het rooster zo ver mogelijk weg van directe hitte en sluit het deksel.
 7. Na 20 tot 30 minuten zijn de poppers klaar als de paprika’s zacht zijn en de spek goudbruin
 8. Laat ze 5 tot 10 minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook