Souzouki

Souzouki

Souzouki ken je wel van je Griekse mixed grill. Je kan er ook prima burgers van maken met behulp van een hamburger vorm. Maak je eigen tzatziki om het compleet te maken.

Ingrediënten

  • 750 g lamsgehakt
  • 4 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 eetl. gemalen komijnzaad
  • 1 eetl. verse munt, fijngesneden
  • 1 theel. oregano
  • 1 theel. verse tijmblaadjes
  • ½ theel. verse rozemarijnnaaldjes
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • Versgemalen peper en zeezout
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Doe kruiden, specerijen, ei, wat peper en zout en een scheutje olijfolie in een maatbeker en pureer alles met de staafmixer.
  2. Voeg zoveel olijfolie toe dat het mengsel de dikte van yoghurt heeft.
  3. Doe het gehakt in een kom, voeg het kruidenmengsel toe en kneed alles goed door elkaar
  4. Breng verder op smaak met peper en zout.
  5. Vorm van het mengsel 10 cm lang worstjes met een doorsnede van 2 cm, druk ze iets plat.
  6. Grill de Souzouki op een hete barbecue

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook