Spaanse krabbetjes aan het spit

Juni is “alles aan het spit maand” bij Beef & Steak dus werden we gevraagd om wat leuks te verzinnen voor aan het spit. Vorige week hadden we de mini rollade maar deze keer wilden we iets aparter.

Matthijs bij Beef & Steak had eens gezien dat je ook krabbetjes aan het spit kon doen dus dat moesten we maar eens gaan proberen en we kunnen nu al verklappen dat dit toch wel heel goed gelukt is.

De krabbetjes gaan we eerst voorbereiden door het vlies te verwijderen. Dit wordt anders droog en dat is niet lekker. Ook zorgt het ervoor dat de smaak van de kruiden niet in het vlees kan trekken. Het vlies verwijder je door een bot mes tussen het vlies en een bot te steken. Daarna wurm je er een vinger onder en trek je het zo van het vlees.

Kan je trouwens geen krabbetjes vinden dan kan je ook dikbevleesde spareribs nemen.

Daarna snijden we de krabbetjes per rib zodat we zoveel mogelijk oppervlak krijgen waar de hitte kan komen.

We bestrooien de krabbetjes met een dryrub met een klassieke Spaanse smaak. Oregano, knoflook en Pimenton zijn dan de hoofdbestandelen. Moelijker moet je het niet maken.

Probeer de ribben met zoveel mogelijk afstand van elkaar aan het spit te rijgen. Zo krijgt de hitte overal vrij spel en wordt het vlees gelijkmatig gaar. Onze creatie ziet er uit als een spareribs mobile.

Na ongeveer 2 uur aan het spit is het vlees heerlijk mals, ontzettend sappig en prachtig goud bruin. Dat kan in jouw geval langer of misschien wel korter duren. Als je denkt dat ze naar je zin zijn dan steek je de probe van je thermometer of een satéprikker in het vlees. Als deze er zonder moeite in en uitgaat dan zijn ze klaar.

Ingrediënten

 • 1 kilo krabbetjes
 • 1 eetlepel grof zout
 • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
 • 2 theelepels gedroogde oregano
 • 2 theelepels Pimenton (gerookte paprikapoeder)
 • 2 theelepels knoflookgranulaat

Bereiding

 1. Start een volle brikettenstarter met houtskool
 2. Mix alle ingredienten voor de dryrub
 3. Verwijder het vlies van de ribs en snij ze per rib
 4. Bestrooi het vlees met de dryrub en rijg de ribben aan het spit
 5. Stort de houtskool aan de rand van de barbecue zodat het niet onder het vlees kan komen. Plaats een lekbak onder het spit voor het vet dat van het vlees komt
 6. Hang het spit in de barbecue, zet hem aan en sluit het deksel. Laat het vlees zo ongeveer 2 uur draaien tot het mooi goudbruin is en het vlees zacht
 7. Verwijder de ribben en laat ze 10 minuten rusten

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief