In English

Spaanse krabbetjes aan het spit

In samenwerking met

Spaanse krabbetjes aan het spit

De Spaanse krabbetjes staan al heel wat jaartjes bij ons op de website en worden ook regelmatig gemaakt. De kruidenmix is de afgelopen jaren hier en daar wel een beetje aangepast daarom vonden we het een goed idee om het recept te updaten.

Doordat deze krabbetjes bereid worden op de Joetisserie krijgen ze een extra grilsmaak die je zo graag wil hebben als je aan het barbecueën bent.

Krabbetjes zijn de spareribs die dichter tegen het borstbeen aan liggen. Aan de ribben zit stug en vaak wat vetter vlees dat wel heel goed smaakt. Vroeger vond je ze overal maar nu zal je je slager er om moeten vragen.

De krabbetjes gaan we eerst voorbereiden door ze per rib te snijden en ze van een lekker laagje rub te voorzien. Kan je trouwens geen krabbetjes vinden dan kan je ook dikbevleesde spareribs nemen.

Probeer de ribben te verdelen op het spit. Het moet goed lukken om 8 delen op de spiesen te prikken. Het moet er uiteindelijk uitzien als een spareribs mobiel. Zorg er ook voor dat het vlees mooi in het midden van de Joetisserie hangt zodat de hitte van de houtskool alles goed kan bereiken. Daarna hoef je alleen maar het spit te laten draaien en af te wachten.

Kijk wel even of het spit draait voordat je wegloopt. Het is echt heel jammer als je na 2 uur erachter komt dat er geen stroom op het spit stond. Waarschijnlijk ruik je het wel eerder.

Na 2 uur mag je de eerste keer checken hoe gaar de krabbetjes zijn. Wij vinden ze het lekkerst op 90ºC. Soms zijn ze er al bijna maar het kan ook nog wel eens een uurtje langer duren. Wil je ze malser hebben dan gaar je ze tot 95 of 97ºC. Pas wel op dat ze niet van het spit vallen. Het zou zo jammer zijn als het vlees zo zacht is dat je het tussen de kooltjes weg moet vissen.

Dit zijn onze Spaanse krabbetjes. Nieuw en verbeterd. We maakten er ook een lekkere Romesco saus bij. Ga jij ze ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

  1. Snij de krabbetjes per rib los. Mix alle ingredienten voor de dryrub en strooi een egale laag over het vlees.
  2. Rijg de ribs aan de spiesen in het midden van het spit.
  3. Plaats het spit draait in een barbecue met een keteltemperatuur van ongeveer 200ºC. Sluit het deksel en wacht 2 uur voordat je de eerste keer gaat kijken.
  4. Als het vlees een kerntemperatuur heeft van ongeveer 90ºC dan zijn de Spaanse krabbetjes wat ons betreft klaar.
  5. Laat ze 5 tot 10 minuten rusten voordat je ze serveert.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook