In English

Spek omwikkelde augurken met dille mayonaise

In samenwerking met

Spek omwikkelde augurken met dille mayonaise

Soms kom je recepten tegen die zo vreemd zijn dat we ze echt moeten proberen. Deze met spek omwikkelde augurken stonden op ons lijstje en het EK was een mooie gelegenheid om ze op tafel te zetten.

Deze snack is een perfecte combinatie van de fris zure augurk met het zoute spek. We hebben een simpele rub gemaakt met zwarte peper, en een lekker dille sausje die het echt een smaakbom maakt.

Wij hebben een pot met augurken partiysticks gekocht. Natuurlijk kan je ook hele augurken kopen en die in kwarten snijden. Daarna is het gewoon een kwestie van spek eromheen wikkelen. We gebruiken dungesneden ontbijtspek. De dikker gesneden ontbijtspek is niet handig om te gebruiken.

Een te dikke laag spek heeft te lang nodig om te garen en dan is de augurk ook uitgedroogd en aan de randen verbrand. Die ervaring hebben wij al gehad dus die hoef jij nu niet meer te hebben.

De gebruikte rub heeft een flinke hoeveelheid zwarte peper. Wij zijn gek op zwarte peper dus we strooien een goeie hoeveelheid over de spek. Het mag natuurlijk wel minder.

De augurken garen we indirect op 220 graden. Op de Weber Genesis II hebben we een handig warmhoudrekje die een kleine 20 cm boven het rooster. Zo heb je genoeg afstand tot de directe hitte en een beetje stralingswarmte van het deksel. Dat is in dit geval de ideale plek om deze augurken te garen.

Bijkomend voordeel is dat je het gewone rooster kunt gebruiken voor iets anders. Zo kan je de augurken serveren als voorgerecht terwijl de volgende gang op het rooster ligt. Je komt niet gauw ruimte te kort op de Weber Genesis II EX-315.

Als de augurken op het rooster liggen kan je het dille sausje maken. Je hebt mogelijk maar een minuut of 10 dus misschien is het handiger om het sausje eerder te maken. Dat kan tot een dag eerder. Zet het gewoon in de koelkast en dan hoef je je daar niet meer druk over te maken.

Dit zijn de met spek omwikkelde augurken. Een beetje vreemd maar echt heel lekker. Als jij ze gaat maken laat dat dan hieronder weten in de reakties. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Weber_Barbecues_Nederland zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • Augurken party sticks
 • dungesneden ontbijtspek

Voor de dry rub

 • 2 tl zwarte peper
 • 1 tl uiengranulaat
 • ½ tl knoflookgranulaat
 • ½ tl grof zout

Voor de dille mayonaise

 • 150 gram mayonaise
 • Zest en sap van een halve citroen
 • 1 el gesneden verse dille
 • 1 teen knoflook geperst
 • Een paar flinke scheuten Tabasco
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Meng het dille sausje een uur tot een dag voordat je de augurken gaar bereiden.
 2. Omwikkel de partysticks met de ontbijtspek
 3. Meng de dry rub en strooi een klein beetje over elke omwikkelde augurk.
 4. Gaar de omwikkelde augurken op 220°C tot de spek goudbruin is.
 5. Laat de augurken iets afkoelen en serveer ze met de dille mayonaise.

Gearchiveerd onder:

, , , , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook