Spruitjes zijn niet voor iedereen. Dat weten wij best. En toch willen we je dit recept niet onthouden.
Het grillen van de spruitjes geeft een extra smaak die je misschien best kunt waarderen. Probeer het eens en misschien wil je vanaf nu wel spruitjes eten.
De spruitjes mogen direct boven de hitte. Door het aluminiumbakje hoef je niet snel bang te zijn dat ze verbranden. Om de paar minuten even checken dat het niet te hard gaat.
Als de spruitjes hier en daar een zwart randje krijgt is dat geen probleem. Zolang ze er niet uit zien als dropjes mogen ze best nog even.
Aan het eind nog even wat zwarte peper en balsamico-olie. Als zijn het nog steeds spruitjes, dat ziet er toch best lekker uit?
Ingrediënten
- 1 pond spruitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepels mosterdpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel grof zeezout
- verse zwarte peper naar smaak
- balsamicoazijn
Bereiding
- Bereid de barbecue voor om te grillen.
- Haal de buitenste vergeelde blaadjes van de spruiten en snij de stam eraf.
- Snij de spruiten in kwarten
- Doe de spruiten in een kom en mix alle ingrediënten, behalve de zwarte peper en de balsamicoazijn, er door heen.
- Neem een braadslee of 2 aluminium bakjes en leg de spruitjes in 1 laag op de bodem
- Zet de braadslee of de bakjes direct boven de hitte en sluit het deksel.
- Na een paar minuten schud je de spruitjes even om
- Als de spruitjes hier en daar bruin of zwarte randjes krijgen dan mogen ze eraf.
- Laat ze iets afkoelen en strooi wat zwarte peper over de spruitjes en giet er wat balsamicoazijn over