In English

Sriracha garnalen

Deze sriracha garnalen staan zo op tafel. met een half uurtje marineren en 10 minuten grillen kan het haast niet sneller. Dus hou je wel van een beetje pittig en moet je een snelle snack op tafel zetten dan is deze voor jou.

Het marineren is het meeste werk. Wij gebruiken steeds vaker stemgember in plaats van verse gember. Het is makkelijker te portioneren en langer houdbaar. De smaak is wel een stuk zoeter maar dat is perfect voor dit recept.

Voor de sriracha hebben we de smokey variant genomen. Deze heeft net die rooksmaak die zo lekker is bij barbecue.

Na het marineren hoef je alleen nog maar de garnalen aan spiesjes te rijgen. Gebruik daarvoor platte spiesen. Dan draaien de garnalen niet als je de spiesen gaat keren. Je gaart de garnalen tot het vlees net niet meer doorzichtig is. Als je ze verder gaart dan word het vlees droog en taai.

Serveer de garnalen met de overgebleven marinade en kijk hoe snel ze verdwijnen.

Ingrediënten

  • 500 gram grote garnalen. Zonder schaal maar met staart
  • 100 ml honing
  • 100 ml soya saus
  • 4 el sriracha
  • 2 bolletjes stemgember
  • 3 tenen knoflook
  • handjevol gesneden peterselie

Bereiding

  1. Rasp de tenen knoflook en de bolletjes stemgember en mix dit met de rest van de marinade. Hou de helft apart.
  2. Marineer de garnalen een half uur in de sriracha mix
  3. Bereid een barbecue voor om te grillen
  4. Rijg de garnalen aan platte spiesen en gril ze in een paar minuten om en om tot het vlees net niet meer transparant is.
  5. Bestrooi de garnalen met de peterselie en serveer met de achtergehouden marinade.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

The Bastard

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief