St. Louis style procureur

St. Louis style procureur

St. Louis style procureur is meer een bereiding dan een smaak. Het resultaat is een geweldig mals stuk varkensvlees dat je met een vork kan snijden. De smaak is hoofdzakelijk afhankelijk van de barbecuesaus en het bier dat je gebruikt.

Vraag je slager voor een paar dikke plakken procureur. Zeker 2 tot 3 cm dik. Hoe dikker hoe beter. Is het te veel dan nodig je maar wat mensen uit. Of je bewaart een stuk voor later. Deze mooie plakken komen van onze eigen scharrelslager Chris van Boeijen.

procureurProcureur is varkensvlees uit de nek van het varken. Vergelijkbaar met schouderkarbonade. Erg smaakvol, iets stug vlees maar dat gaat helemaal goed komen.

procureur-met-peper-zout-knoflookpoederBestrooi het vlees ruim met de peper, zout en knoflookpoeder mix. Leg dan het vlees afgesloten zeker 3 uur in de koelkast. Langer mag al maakt dat voor de smaak niet uit.

procureur-even-bruin-grillenAls eerst gril je de procureur met regelmatig keren totdat ze lekker bruin zijn. Ze hoeven nu zeker niet gaar te worden.

procureur-in-bier-en-barbecuesausDan mogen ze in een aluminiumbak. Niet op elkaar. Giet het bier erbij en daarna de barbecuesaus. Wij gebruikten hier de cola barbecuesaus.

st-louis-style-procureur-indirect-op-de-barbecueNu gaan de bakjes indirect terug op de barbecue. Excuses voor de slechte foto. Het kwam met bakken naar beneden en we moesten de telefoon uit de regen houden zodat de klep snel weer dicht kon.

Het vlees blijft nu net zo lang op de barbecue totdat het vlees zacht is geworden. Niet zo zacht dat het vlees vanzelf uit elkaar valt maar je moet er een vork makkelijk in kunnen steken. Dit kan ergens tussen een uur en 2 uur duren, of zelfs nog iets langer. Dit hangt af van dikte van het vlees, de hoeveelheid vet en de keteltemperatuur. Check na een uur elk kwartier.

st-louis-style-procureur-gaar

Als het vlees naar je zin is dan mag het nog even snel om en om boven de hete kolen zodat je nog een krokante korst krijgt. Niet te lang anders verbrand de suiker van de barbecuesaus.

st-louis-style-procureur-zachtDit ga je zeker vaker maken. Verander eens de barbecuesaus of het soort bier voor verschillende smaken.

 

Ingrediënten

 • 2 flinke plakken procureur. Zeker 2 tot 3 cm.
 • ½ eetlepel grof zeezout
 • ½ eetlepel versgemalen zwarte peper
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 blikje (33ml) bier
 • een halve liter van je favoriete barbecue saus
 • Je hebt ook 2 kleine of 1 grote aluminium bak nodig

Bereiding

 1. Gooi de peper, zout en knoflookpoeder bij elkaar en mix goed door elkaar.
 2. Bestrooi beide plakken procureur flink met de bovenstaande mix en doe beide in een sluitbare vershoudzak en leg ze minstens 3 uur in de koelkast.
 3. Laat de procureur een klein poosje op temperatuur komen en bereid de barbecue voor met een directe en indirecte zone.
 4. Gooi de steaks recht boven de hete kolen en keer reglmatig tot beide zijden lekker bruin zijn. Meer niet.
 5. Leg het vlees naast elkaar in een flinke aluminium bak of los in 2 kleinere bakken. Verdeel het bier en de saus in de bakken en over het vlees.
 6. Zet de bakken nu zover mogelijk van de hitte en sluit het deksel. De keteltemperatuur hou je onder de 150ºC anders verbrand de suiker in de barbecuesaus. Laat alles nu zeker anderhalf tot 2 uur staan.
 7. Na anderhalf uur check je of de procureur als zacht begint te worden. Is dit niet het geval dan laat je ze nog even liggen in de saus. Het vlees moet niet van zichzelf al uit elkaar vallen.
 8. Als het vlees naar je zin is dan haal je ze uit de saus en leg je ze nog even om en om boven de hete kolen.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Vuur en Rook

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een recept dat pas volgend jaar op de website staat.

nieuwsbrief inschrijving