Steak in Guinness-Dijon Marinade

Steak in Guinness-Dijon Marinade

Wij van de BBQ-helden zijn gek op Guinness© en als we dan ook nog een steak in Guinness© mogen marineren dan zijn wij al gauw tevreden.

Marinades moet je niet moelijker maken dan ze zijn. Deze marinade is bedoelt om een taaie steak malser te maken en ook nog lekker te laten smaken. Je kunt elke “stout” bier gebruiken maar wij houden nu eenmaal van Guinness©.

Gebruik voor dit recept niet de duurste steak maar liever de goedkopere groffere en vette steaks zoals chuck eye steak.

Wij hebben nog veel meer informatie over wat een steak is of hoe je een steak moet barbecueën.

Ingrediënten

  • Een mooie dikke chuck eye steak
  • ½ fles Guinness©, om te drinken heb je echt de blikken nodig maar dit terzijde.
  • 1 eetlepel Dijon mostard
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 flinke tak rozemarijn. Maak deze beurs in een vijzel of onder een steelpannetje
  • een flinke hoeveelheid zwarte peper

Bereiding

  1. Gooi alle ingrediënten in een flinke kom en laat dit minstens 30 minuten onbedekt staan. Dit zorgt ervoor dat het koolzuur verdwijnt.
  2. Gooi de steak erbij of stop de steak met marinade in een diepvrieszak en zet dit voor minstens een half uur tot 2 uur in de koelkast. Af en toe even omdraaien.
  3. Haal de steak uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
  4. Zorg voor 2 zones op de barbecue met een keteltemperatuur van ongeveer 200°C.
  5. Maak het rooster goed schoon voordat de steak op het rooster gaat.
  6. Heb je een dikke steak, 2 cm of dikker, warm hem dan eerst een half uurtje indirect op. Is de steak dunner dan mag hij direct boven de hitte.
  7. Gril de steak naar een kerntemperatuur van 60°C
  8. Haal de steak van de barbecue en laat hem rusten op de snijplank voor ongeveer 10 minuten.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook