Steak met knoflook en rozemarijn

Deel:


Voor deze steak met knoflook en rozemarijn gebruiken we een zogenaamde vinkenlap. Dit is een stuk uit het middenrif van de koe. Vraag je slager, hij weet precies wat je wilt hebben.

Het is niet zo mals als een biefstuk maar dat maken we goed door het te marineren. Het uiteindelijke resultaat is een sappige steak met een geweldige smaak.

Serveer met ui of een chimichurri saus.

Wij hebben nog veel meer informatie over wat een steak is of hoe je een steak moet barbecueën.



Gril de steak niet verder als medium rauw. Bavette is van zichzelf een stugger stuk vlees en wordt alleen maar taaier als het te ver gegrild wordt.

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 2 eetlepels verse rozemarijn, grof geneden
  • 4 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 1 theelepel zout
  • ¼ theelepel verse zwarte peper
  • 500 gram bavette, ongeveer 2 tot 2,5 cm dik

Bereiding

  1. Maak de marinade door de olijfolie, de rozemarijn, knoflook en de zout en peper goed te mixen in een blender.
  2. Plaats de vinkenlap in een brede kom en prik het vlees een keer of 10 aan beide zijden met een vork
  3. Giet de marinade erover en draai het vlees een paar keer zodat alles goed bedekt is met marinade.
  4. Dek de kom af met vershoudfolie en zet het minstens 1 uur, maar het liefst een nacht in de koelkast.
  5. Zorg voor 2 zones op de barbecue en smeer het rooster in met een beetje olijfolie.
  6. Leg de steak op de gril. Heb je een dikke steak, 2 cm of dikker, warm hem dan eerst indirect op tot een kerntemperatuur van 40°C. Is de steak dunner dan mag hij direct boven de hitte.
  7. Gril de steak naar een kerntemperatuur van 55°C
  8. Haal de steak van de barbecue en laat hem rusten op de snijplank voor ongeveer 10 minuten.
  9. Snij dunne plakken en serveer aan je gasten.


Deel, like of reageer op Steak met knoflook en rozemarijn via Facebook

The Bastard


BBQ-helden nieuwsbrief


Meer BBQ artikelen



Recepten op niveau of hitte

Top
BBQ-helden.nl gebruikt cookies om bla bla. etc. etc. Toch meer weten (Ik snap het).