Swineapple burger

Swineapple burger

Wij kregen de vraag of we onze versie konden maken van de swineapple. De swineapple is een complete verse ananas gevuld met varkensfilet of sparerib zonder bot en ingepakt in spek.

Nu doen we nooit wat ons gevraagd wordt dus we gingen een swineapple burger maken. Dat zal ze leren.

De hoofdrol van de swineapple burger is de plak ananas omwikkelt met spek. Dat is eigenlijk hetzelfde als de hele swineapple.

De ingepakte ananas bestrooi je met een dunne laag dry rub. Je kunt elke soort dry rub gebruiken die je wilt maar het beste werkt een zoete dry rub met een beetje pit zoals de Carolina dry rub. Dit is de Wild Woodpecker all purpose rub.

Met de hamburgers doen we niets speciaals. Goed varkensgehakt met genoeg vet en peper en zout. That’s it. De ingepakte ananas gaat er als eerste op en dan indirect. als de spek lekker goudbruin wordt mogen de burgers erop. Die gaan direct boven de hitte en zijn zo klaar.

De eerste keer keren doe je als ze vanzelf loskomen van het rooster. Daarna keer je ze regelmatig tot een kerntemperatuur van 70°C. Ondertussen gooi je de broodjes even op het rooster om een beetje te grillen.

De laatste 5 graden gaan ze indirect met een paar plakken kaas. Als de kaas gesmolten is dan zijn ze klaar.

De swineapple burger bouw je als volgt. Een beetje sla. Daarna de burger en dan de ingepakte ananas. Mag ook andersom hoor als je dat leuker vindt.

Nu mag er een lekkere zoete barbecuesaus overheen. Wij maken het onszelf weer makkelijk en hebben hier NOSKOS The Original barbecue sauce. Maar als je een saus zelf wil maken dan kan je de Kansas city barbecue saus maken.

Wij presenteren de swineapple burger. Is ie naar je zin Joris?

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid een barbecue voor met 2 zones met een keteltemperatuur van ongeveer 200°C.
  2. Maak van de 200 gram varkensgehakt 1 dikke hamburger met een omtrek 25% groter dan het bolletje dat je hebt gekocht.
  3. Schil een ananas en snij daar een plak van een dikke centimeter af. Snij het hart eruit. Dat is bitter.
  4. Wikkel het ontbijtspek om de ananas
  5. Bestrooi de ingepakte met een dunne laag dry rub
  6. Leg de ingepakte ananas aan de koele zijde van de barbecue en sluit het deksel. Laat deze liggen tot de spek goudbruin is.
  7. Leg de hamburger direct boven de hitte en gril tot een kerntemperatuur van 70°C. De laatste paar minuten gaan de plakken kaas er op.
  8. Als de kaas gesmolten is dan mag je de burger bouwen zoals hierboven beschreven.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook