Echte tandoori kip is dit natuurlijk niet, want dan marineren we de kip in een yoghurt marinade en gebruiken we een orginele Tandoor, oftewel een kleioven. En wij zijn de BBQ Helden, en niet de Kleioven Koningen.
Maar met deze verrassend frisse tandoori kip op sereh spiesen geven we een dikke knipoog naar India.
Ingrediënten
- 300-400 gram kippendijen
- 2 limoenen
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel Tandoori Masala poeder
- 4 verse sereh (citroengras) stengels
Bereiding
- Snij de dubbele kipfilet in 12 gelijke stukken.
- Boen de limoenen en rasp de zest van de schil. “Zest” of “zeste” is het dunne gekleurde laagje van citrusvruchten wat een hele frisse smaak aan gerechten geeft. Rasp niet het witte deel mee, want dit smaakt bitter. Bewaar deze rasp voor de saus (zie recept).
- Pers de limoenen uit.
- Meng de Tandoori Masala poeder met de olie en de helft van het limoensap. Bewaar de andere helft van het sap voor de saus.
- Snij een schuine kant aan het dunne uiteinde van iedere stengel.
- Kerf de stengels over de lengte in met een scherp mesje, niet te diep, alleen het buitenste laagje. Doe dit op 2 of 3 plekken rondom. Kerf niet te diep in, anders houden de stengels de redelijk grote stukken kip niet. Let er ook op dat je de bovenste 2 cm niet inkerft, anders wordt het wat lastig met rijgen.
- Rijg 3 stukken kipfilet op iedere serehstengel.
- Dek af en zet de spiezen een paar uurtjes in de koelkast zodat de kip lekker de tandoori en sereh aroma′s op kan nemen
- Rooster de spiesen boven een matig hete barbecue
- Dien de tandoorispiesen op met een frisse munt/limoen yoghurt saus