Tandoori gekruide kip op sereh spiesen

Tandoori gekruide kip op sereh spiesen

Echte tandoori kip is dit natuurlijk niet, want dan marineren we de kip in een yoghurt marinade en gebruiken we een orginele Tandoor, oftewel een kleioven. En wij zijn de BBQ Helden, en niet de Kleioven Koningen.

Maar met deze verrassend frisse tandoori kip op sereh spiesen geven we een dikke knipoog naar India.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de dubbele kipfilet in 12 gelijke stukken.
  2. Boen de limoenen en rasp de zest van de schil. “Zest” of “zeste” is het dunne gekleurde laagje van citrusvruchten wat een hele frisse smaak aan gerechten geeft. Rasp niet het witte deel mee, want dit smaakt bitter. Bewaar deze rasp voor de saus (zie recept).
  3. Pers de limoenen uit.
  4. Meng de Tandoori Masala poeder met de olie en de helft van het limoensap. Bewaar de andere helft van het sap voor de saus.
  5. Snij een schuine kant aan het dunne uiteinde van iedere stengel.
  6. Kerf de stengels over de lengte in met een scherp mesje, niet te diep, alleen het buitenste laagje. Doe dit op 2 of 3 plekken rondom. Kerf niet te diep in, anders houden de stengels de redelijk grote stukken kip niet. Let er ook op dat je de bovenste 2 cm niet inkerft, anders  wordt het wat lastig met rijgen.
  7. Rijg 3 stukken kipfilet op iedere serehstengel.
  8. Dek af en zet de spiezen een paar uurtjes in de koelkast zodat de kip lekker de tandoori en sereh aroma′s op kan nemen
  9. Rooster de spiesen boven  een matig hete barbecue
  10. Dien de tandoorispiesen op met een frisse munt/limoen yoghurt saus

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook