Tandoori kippenvleugels

Tandoori kippenvleugels

Niet iedereen heeft een originele Tandoori oven en het onderstaande recept voor deze populaire Indiase smaak is wat aangepast om de vleugels op de barbecue te kunnen opwarmen en afbakken. Maak er maar voldoende, waarschijnlijk lopen ze wat harder dan de kant en klare barbecue worstjes

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voor kip Tandoori wordt eigenlijk altijd kip zonder vel gebruikt. Maar omdat wij gaan barbecueën, laten we deze er voor de malsheid om zitten
  2. Leg de kip maximaal 3 uur in de marinade
  3. Bereid de barbecue voor met 2 zones. 1 met hete kolen en 1 zone zonder kolen maar met een aluminium bakje met water.
  4. Haal de kip uit de marinade, verwijder de overtollige marinade van de vleugels
  5. Leg de vleugels op de barbecue boven het aluminium bakje
  6. Laat de vleugels 45 minuten liggen om op te warmen
  7. Daarna mogen ze even kort om en om boven de hete kooltjes tot ze een krokant huidje hebben
  8. Besprenkel de vleugels met limoensap en klaar

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook