Niet iedereen heeft een originele Tandoori oven en het onderstaande recept voor deze populaire Indiase smaak is wat aangepast om de vleugels op de barbecue te kunnen opwarmen en afbakken. Maak er maar voldoende, waarschijnlijk lopen ze wat harder dan de kant en klare barbecue worstjes
Ingrediënten
- 24 kippenvleugels
- Olijfolie of zonnebloemolie
- Sap van 2 limoenen
- Kant en klaar gekocht Tandoori marinade, of zelfgemaakte Tandoori marinade
Bereiding
- Voor kip Tandoori wordt eigenlijk altijd kip zonder vel gebruikt. Maar omdat wij gaan barbecueën, laten we deze er voor de malsheid om zitten
- Leg de kip maximaal 3 uur in de marinade
- Bereid de barbecue voor met 2 zones. 1 met hete kolen en 1 zone zonder kolen maar met een aluminium bakje met water.
- Haal de kip uit de marinade, verwijder de overtollige marinade van de vleugels
- Leg de vleugels op de barbecue boven het aluminium bakje
- Laat de vleugels 45 minuten liggen om op te warmen
- Daarna mogen ze even kort om en om boven de hete kooltjes tot ze een krokant huidje hebben
- Besprenkel de vleugels met limoensap en klaar