Deze marinade kan gebruikt worden voor diverse Tandoori gerechten.
Ingrediënten
- 5-6 teentjes knoflook
- 1 stukje gemberwortel van ongeveer 4 centimeter
- 750 ml milde yoghurt (Griekse, Bulgaarse of enigszins uitgelekte volle yoghurt)
- 2 kleine groene pepers
- 1 limoen
- 3 eetlepels tandoori pasta (gekocht in de Toko), of 4 eetlepels tandoori masala poeder (Toko), Je kan de poeder uiteraard ook zelf mengen, zie de ingrediëntenlijst hieronder.
- zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
Tandoori Masala poeder.
- 2 eetlepels garam masala
- 2 eetlepels gemalen komijn (djintan)
- 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen gedroogde blaadjes fenegriek (methi poeder). Kopen in de Toko of natuurvoeding winkel
- 1 theelepel kurkuma (koenjit)
- ½ theelepel rode chili poeder
Bereiding
- Als je zelf de tandoori masala poeder maakt, meng de kruiden goed door elkaar
- Pers de teentjes knoflook uit
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het
- Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de groene pepers en hak de pepers zeer fijn
- Pers de limoen uit
- Meng de yoghurt met de knoflook, gemberwortel, pepers, limoensap en tandoori pasta of tandoori masala poeder
- Voeg naar smaak zout en vers gemalen zwarte peper toe
- Laat de marinade tenminste 12 uur doortrekken om op smaak te komen