Tandoori Marinade

Deel:


Deze marinade kan gebruikt worden voor diverse Tandoori gerechten.

Ingrediënten

  • 5-6 teentjes knoflook
  • 1 stukje gemberwortel van ongeveer 4 centimeter
  • 750 ml milde yoghurt (Griekse, Bulgaarse of enigszins uitgelekte volle yoghurt)
  • 2 kleine groene pepers
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels tandoori pasta (gekocht in de Toko), of 4 eetlepels tandoori masala poeder (Toko), Je kan de poeder uiteraard ook zelf mengen, zie de ingrediëntenlijst hieronder.
  • zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak

Tandoori Masala poeder.

  • 2 eetlepels garam masala (verkrijgbaar in de Toko)
  • 2 eetlepels gemalen komijn (djintan)
  • 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen gedroogde blaadjes fenegriek (methi poeder). Kopen in de Toko of natuurvoeding winkel
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit)
  • ½ theelepel rode chili poeder

Bereiding

  1. Als je zelf de tandoori masala poeder maakt, meng de kruiden goed door elkaar
  2. Pers de teentjes knoflook uit
  3. Schil het stukje gemberwortel en rasp het
  4. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de groene pepers en hak de pepers zeer fijn
  5. Pers de limoen uit
  6. Meng de yoghurt met de knoflook, gemberwortel, pepers, limoensap en tandoori pasta of tandoori masala poeder
  7. Voeg naar smaak zout en vers gemalen zwarte peper toe
  8. Laat de marinade tenminste 12 uur doortrekken om op smaak te komen


Deel, like of reageer op Tandoori Marinade via Facebook

Top