Tortilla met gamba’s en pico de gallo

In samenwerking met

Tortilla met gamba's en pico de gallo

Je hebt niet altijd zin om heel lang bezig te zijn. Soms wil je gewoon snel wat op tafel zetten. Pilsje erbij en klaar. Deze tortilla met gamba is dan precies wat je wilt. De gamba’s marineer je een half uur terwijl de barbecue opwarmt.

En met de Pulse 2000 is dat helemaal makkelijk. De nieuwe elektrische barbecue van Weber is gemaakt voor dit soort snelle klusjes.

Als je alles in huis hebt kan je deze tortilla’s in 3 kwartier tot een uur op tafel zetten. De picco de gallo en de koriander mayonaise kan je een dag eerder ook al maken en dan ben je nog sneller klaar.

We gaan eerst de koriander mayonaise maken en dat is alleen maar omdat we hierna de limoen doormidden snijden en dan is het lastiger om de zest er af te halen. Niet onmogelijk maar niet makkelijk.

Dat ziet er toch geweldig fris uit, of niet? Als je de koriander mayonaise nog minder vet wil hebben dan maak je hem alleen maar van Griekse yoghurt.

We zetten de Pulse 2000 aan en zetten beide knoppen halverwege. We gaan voor een keteltemperatuur van rond de 230 graden. De barbecue waarschuwt je vanzelf als de temperatuur bereikt is en je kunt beginnen.

Ondertussen maken we de marinade voor de gamba’s. Deze is heel simpel om de smaak van de gamba’s niet te maskeren. Hier knijpen we de eerste halve limoen uit. We gebruiken een vijzel en als je in de marinade grof zout gebruikt dan zal het zout helpen om de knoflook te pureren.

Wij hebben mooie middelgrote tijger gamba’s gekocht zonder schaal en al schoongemaakt. Dat kan je zelf ook doen natuurlijk maar wij gaan voor makkelijk deze keer. De marinade giet je over de gamba’s en dat roer je lekker door elkaar.

De gamba’s leg je even in de koelkast. Laat ze daar een half uur tot een uur liggen. Marineer de gamba’s niet een nacht van te voren. Maximaal 3 uur is echt genoeg. Door het zuur van de limoen zal het vlees van de gamba garen en zacht worden. Dat is niet wat je wilt.

Vervolgens rijg je de gamba’s aan platte spiesen. Ongeveer 4 per spies. We gebruiken platte spiesen omdat de garnalen daar steviger op blijven zitten zodat ze niet draaien als je de spiesen keert.

Je kan ze natuurlijk ook los op het rooster leggen maar dit is een stuk makkelijker. En daar gingen we voor, weet je nog?

Picco de gallo is de makkelijkste salsa die je kan maken en past perfect bij zo’n fris gerecht als deze garnalen. Wij houden de picco de gallo altijd lekker grof.

Nu mogen de garnalen op het hete rooster. We maken ook gebruik van een bakplaat. Zo wordt de Weber Pulse 2000 nog veelzijdiger. Giet een klein beetje olijfolie op de bakplaat en leg daar 2 tortilla’s op. Dat past net.

Zo warm je alle tortilla’s op terwijl je tegelijkertijd de gamba’s gaart. Wil je voorkomen dat de tortilla’s droog worden dan hou je een theedoek onder heet water en knijp je hem uit. Daar leg je dan de warme tortilla’s onder. Zo blijven ze warm en zacht.

Gamba’s grillen is heel makkelijk. Ze gaan net zo lang op de gril tot het vlees net niet meer doorzichtig is en dan gaan ze er meteen af. Wacht niet langer dan nodig want anders worden ze gortdroog.

Beleg de tortilla met 4 gamba’s een schep koriander mayonaise en een flinke schep picco de gallo. Open er een lekker Mexicaans biertje bij en je bent klaar.

Ingrediënten

 • 10 middelgrote tijger garnalen
 • 2 tenen knoflook
 • theelepel grof zout
 • 2 eetlepels olijfolie
 • sap van een halve limoen

Voor de Pico de gallo

 • 10 tot 12 cherry tomaatjes
 • 1 rode ui
 • 1 jalapeño peper
 • sap van een halve limoen
 • beetje zout
 • een handvol vers gesneden koriander

Voor de koriander mayonaise

 • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel mayonaise
 • zest van 1 limoen
 • 1 eetlepel vers gesneden koriander

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor om te gaan grillen met een keteltemperatuur rond de 230°C
 2. Maak vervolgens de koriander mayonaise door de Griekse yoghurt met de mayonaise te mengen en daar de zest en de koriander door te roeren
 3. Maak de marinade voor de garnalen door de knoflook grof te snijden en deze samen met het zout eerst in een vijzel te pureren. Dit mag je ook in een keukenmachine te doen als je dat wilt.
 4. Giet vervolgens het limoensap en de olijfolie bij de gepureerde knoflook en giet het over de garnalen. En laat dit gekoeld een half uur intrekken.
 5. Rijg de garnalen per 4 aan platte spiesen. en leg ze op het hete rooster.
 6. De tortilla’s warm je op op de barbecue of in de oven als je dat makkelijk vindt.
 7. Ondertussen maak je de pico de gallo door alles grof te snijden en door elkaar te mengen. Dit mag je ook een dag van te voren doen. Let op dat je de zaadjes en zaadlijsten van de Jalapeño peper verwijdert. Anders wordt het te heet.
 8. Als het vlees van de garnalen niet meer doorzichtig is ben je klaar. Beleg de warme tortilla met de gamba’s, koriander mayonaise en picco de gallo.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook