In English

Tri-Tip in mosterd marinade

In samenwerking met

Tri-Tip in mosterd marinade

Tri-Tip is een speciaal stukje vlees wat ons betreft. De smaak is geweldig en je kan er zo’n hoop mee. Je kan het grillen als steaks en je kan er zelfs pulled beef van maken. Deze keer wilden we hem bereiden als roast met een mosterd marinade.

Wil je indruk maken op je gasten maar heb je geen zin om klauwen met geld uit te geven dan raden we aan om een keer Tri-Tip te proberen.

Dit is een hele Tri-Tip. Bij Nederlandse slagers bekend als ezeltje, pasgehuwden stukje of liesstuk. Je kan zo goed zien dat het vlees een driehoekige vorm heeft. Vandaar dus de naam Tri-Tip. De naam ezeltje of pasgehuwden stukje slaat op het feit dat zelfs een ezel (of een jonge bruid) het stuk kunnen bereiden. Liesstuk geeft aan waar het deel zit aan de koe.

Het enige dat we gaan doen is de vetlaag iets insnijden zodat het straks makkelijker zacht kan worden. Snij enkel in het vet en niet in het vlees. Daarna bestrooien we het vlees met grof zout.

Daarna smeren we het vlees in met de marinade. Het vlees gaat dan voor minstens 4 uur de koelkast in. Een nachtje mag ook.

De volgende dag stoken we onze Kamado Joe op tot 150°C , we drukken een blokje rookhout tussen de kolen en plaatsen de plate setter. Daarna gaat het vlees er op en doen we het deksel dicht tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 52°C. Na rusten zal je zien dat het vlees zo rond de 55°C is geworden. Dat komt door overdrachtswarmte van de buitenkant die nog 150 graden is.

Laat het vlees rusten en daarna mag je haaks op de draad snijden. Snij eerst een klein stukje van de punt zodat je goed kunt zien hoe de draad loopt.

Bak er wat aardappeltjes bij en maak er een lekker sausje bij zoals deze champignon pepersaus en geniet van een heerlijk stukje vlees.

Ingrediënten

 • 1 hele Tri-Tip
 • 1/2 el grof zout
 • 50 gram milde mosterd
 • 2 el appelcider azijn
 • 1 el uienpoeder
 • 1 el knoflookgranulaat
 • 1/2 el versgemalen zwarte peper
 • 1 tl chiliflakes
 • 3 el olijfolie
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Meng alle ingredienten voor de marinade en snij het vet in tot op het vlees.
 2. Bestrooi het vlees met het zout en smeer daarna het vlees in met de marinade. Laat dit afgedekt 4 uur tot een nacht in de koelkast intrekken.
 3. Bereid een barbecue voor op 150°C met een indirecte bereiding. Leg de Tri-Tip op het rooster en sluit het deksel tot het vlees een kerntemperatuur bereikt heeft van 52°C.
 4. Laat het vlees 10 minuten rusten en snij het haaks op de draad in mooie plakken.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook