In English

Vegetarische gevulde mini paprika’s

In samenwerking met

Vegetarische gevulde mini paprika's

Krijg je, of ben je, een vegetarische gast dan is het soms behelpen tijdens een barbecue feestje. Na de stokbrood, satésaus en sla is er niet vaak veel keus.

Wij hebben deze gevulde paprika’s regelmatig op het menu staan. Elke paprika is een mini maaltijd met pesto, kaas en champignons. Ze zijn zo lekker dat zelfs de echte carnivoor zich regelmatig vergist.

Zoals je ziet is dit dus een echt vegetarisch gerecht. Je zou de champignons kunnen vervangen door gehakt maar misschien moet je het eerst eens zo proberen. Het is een kwestie van wat ingredienten fijnsnijden en champignons opbakken. Stelt helemaal niets voor.

De paprika’s uithollen is ook heel makkelijk. Het enige wat je in de gaten houdt is tot hoever je het kapje snijdt. Je moet zorgen dat je onder het steeltje doorsnijdt anders valt deze eraf en heb je een gaatje in het kapje. Niet echt een probleem maar het ziet er niet zo leuk uit.

Met een scherp mes snij je nu de zaadlijsten uit de paprika en dan schep of schud je ze leeg. Daarna schep je de paprika’s vol. Zorg dat er een dikke kop op zit. De vulling slinkt nog iets als de kaas smelt. Daarna mogen ze de oven in.

Sinds we de Masterbuilt smoker hebben staan gebruiken we deze steeds vaker als oven. Zolang er houtskool inzit is hij klaar voor gebruik. Je stelt op het bedieningspaneel de temperatuur in en net als je oven in huis is hij in 10 minuten op temperatuur. De app op je telefoon waarschuwt je als de Masterbuilt klaar is voor gebruik.

Daarna is het een kwestie van de paprika’s erin zetten. Zorg wel dat ze een beetje in balans staan op de spijltjes. Het zou zo jammer zijn als ze halverwege omvallen. Met een beetje pech is de paprika dan leeg en zit je hele barbecue onder de gesmolten kaas.

Sluit het deksel. Zet de Masterbuilt op 30 minuten en ga lekker wat anders doen.

Na 30 minuten ga je even checken hoever de paprika’s zijn. Als ze lekker zacht zijn dan mogen ze eraf. Serveer ze heet.

Ingrediënten

 • 4 mini paprika’s
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 250 gram kastanje champignons
 • 2 knoflook tenen
 • peper en zout
 • 6 zongedroogde tomaten in olie
 • handvol vers gesneden peterselie
 • 1/4 theelepel chili flakes
 • 1 eetlepel pesto
 • 100 gram oude kaas
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Snij de kastanje champignons fijn en pers de knoflook tenen. Doe wat olijfolie in een pan en bak de knoflook en champignons tot de champignons  een beetje bruin zijn. bestrooi ze daarna met een beetje peper en zout.
 2. Snij de zongedroogde tomaatjes klein. Rasp de kaas en meng ze, samen met de peterselie, flakes en pesto, door de champignons.
 3. Start de barbecue op voor een indirecte bereiding op ongeveer 200°C.
 4. Snij de kop van de paprika’s en schep de zaden en zaadlijsten eruit. Vul ze daarna met het mengsel. Zet ze daarna in de barbecue en sluit het deksel.
 5. Na een half uur tot 40 minuten zijn de paprika’s mooi zacht en de kaas gesmolten. Serveer ze terwijl ze nog heet zijn.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook