Vietnamese dipsaus Nuoc Cham

Vietnamese dipsaus Nuoc Cham

Dit recept voor Vietnamese Nuoc Cham is een van de meest populaire dipsauzen in de Vietnamese keuken. het wordt vaak geserveerd bij loempia’s, gegrild vlees en salades. Het is een heerlijke combinatie van zoete, zure en pittige smaken en is eenvoudig te maken met ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Of je nu een liefhebber bent van de Vietnamese keuken of gewoon op zoek bent naar een nieuwe saus voor bij de barbecue. Deze saus moet je echt eens proberen.

Bij ons op de markt staat een kraampje waar ze geweldige loempia’s verkopen. Daar kan je dan verschillende sausjes bij kiezen. Over het algemeen neemt iedereen de bekende zoete chilisaus maar ze hebben ook Nuoc Cham.

Nuoc Cham is een hele dunne saus waarbij je de ingrediënten ziet drijven en dat ziet er geweldig uit. De saus heeft wel wat weg van chilisaus maar is uniek door de toevoeging van limoensap en vissaus. Je kan de saus naar eigen smaak veranderen door de hoeveelheden aan te passen. Zo kan je de saus net zo zoet of heet maken als je wil.

Wij hebben deze Nuoc Cham gemaakt om over een mooi stuk gegrilde skirtsteak te gieten maar jij mag er natuurlijk mee doen wat je wil. Als je het eenmaal geprobeerd hebt dan zorg je er zeker voor dat je het snel nog even maakt als de loempia’s de frituurpan ingaan.

Ga jij deze Vietnamese dipsaus ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 2 el rietsuiker
  • 2 el heet water
  • 1 el vis saus
  • 1 el rijst azijn
  • 1 el limoensap
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden

Bereiding

  1. Meng het hete water en de suiker tot de suiker is opgelost.
  2. Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat dit een nachtje in de koelkast staan.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook