Vietnamese steak met noedels

In samenwerking met

Vietnamese steak met noedels

Deze steak maakten wij met noedels maar je mag er ook rijst bij serveren. De steak is namelijk ook gewoon lekker op zichzelf. De steak wordt gemarineerd met sojasaus, knoflook en sesam olie. Het resultaat is een sappige, malse en zoet hartige steak die perfect is voor een avondmaaltijd of een speciale gelegenheid.

Voor dit recept mag je verschillende soorten steak gebruiken. Als het maar skirtsteak of bavette is. Beide zijn echt werkvlees die goed doorbloed zijn. Daardoor heeft het vlees een duidelijke smaak. Je mag natuurlijk wel ander soort vlees pakken hoor. Het recept is nu van jou.

Neem je wel één van beide aanbevolen stukken vlees dan moet je letten op het volgende. Beide soorten vlees hebben een grove structuur die je goed kunt zien als de draad. Dat zijn de dikke spieren waar het vlees uit bestaat. Als je bij het snijden van de steak haaks op deze draad snijdt dan is het vlees heerlijk mals.

De marinade bestaat maar uit een paar ingrediënten waarbij de sojasaus en de sesamolie de belangrijkste zijn. De rest van de ingrediënten zijn er voor de balans. Zo zorgt de bosui ervoor dat de smaak minder zwaar wordt en de zwarte peper voor het beetje pit.

De suiker zorgt niet alleen voor de zoete smaak maar ook voor de bruining tijdens het grillen. Omdat de steak redelijk dun is en we hem medium rare willen eten, wil je dat hij niet te lang op het rooster ligt. Door de suiker wordt de buitenkant snel gekaramelliseerd en zie je in no tempo grillstrepen.

We hebben in de Kettle Joe het rooster op zijn laagste stand gezet. Zo is de afstand tussen de gloeiende houtskool en het vlees het kortst voor de hoogste hitte. Dit is echt noodzakelijk voor dit recept. Je wil namelijk dat het vlees niet langer dan nodig op het rooster ligt. Voor je het weet is het well done en echt niet meer mals.

Het is ook belangrijk dat je er bij blijft en het vlees regelmatig keert. Een paar donkere grillstreepjes is mooi maar je moet het natuurlijk niet overdrijven.

Je mag de steak eten zoals je wil maar wij hebben er een lekkere lichte maaltijd van gemaakt met warme noedels, komkommer en wortel. Over het vlees gaat wat Vietnamese saus. Zo heb je een heerlijke kom met verschillende smaken.

Ga jij deze Vietnamese steak ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de marinade

 • 3 takken bosui
 • 60 ml sojasaus
 • 2 tenen knoflook
 • 1 el suiker
 • 2 tl zwarte peper
 • 60 ml sesam olie

Voor de noedels

 • wortel
 • komkommer
 • limoen
 • verse koriander
 • glasnoedels
 • 2 groentebouillon blokjes
 • 1 steranijs
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Snij de bosui in kleine stukjes en snij de knoflook fijn. Meng het met de rest van de ingrediënten van de marinade.
 2. Verwijder harde stukken vet aan de buitenkant van het vlees en leg het in de marinade. Laat het zo een nachtje in de koelkast liggen.
 3. Was de komkommer en de wortel. Snij de komkommer doormidden en verwijder de kern met de zaadjes. Snij de wortel en de komkommer vervolgens julienne.
 4. Bereid een barbecue voor om te grillen op hoge hitte.
 5. Breng ondertussen 2 liter water aan de kook met de bouillonblokjes en de steranijs. Hou het water warm terwijl je de steak gaat grillen.
 6. Grill het vlees om en om tot een kerntemperatuur van 55ºC. Laat het vervolgens rusten.
 7. Kook de noedels in een in de hete bouillon zoals op de verpakking staat aangegeven. Schep de warme noedels in een kom en doe de wortel en komkommer erbij. Vergeet niet de verse koriander en schijfjes limoen.
 8. Snij het vlees in dunne plakken haaks op de draad en leg de plakjes steak over de noedels

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook