Vis op ananas

Vis op ananas

Wij werden op dit idee gewezen door een pizzabakker. Die hebben soms best goede ideeën. Het idee was om een stuk vis tussen 2 plakken ananas te verpakken om hem daarna op de barbecue te garen. Een geweldig idee.

Wij zijn zelf nogal weg van het vis bereiden op een plankje en dus maken we van een ananas een plankje.

ananas-met-kop-er-afOm van een ananasschil plankjes te maken gaan we zorgvuldig te werk. Eerst snij je de kop van de ananas.

gat-snijden-in-ananasNeem vervolgens een lang scherp mes en snij de ananas diep, rondom, in. Helemaal tot de bodem en je houd ongeveer een centimeter vlees aan de schil.

uitgeholde-ananasAls je vervolgens de kont eraf snijdt kan je het vlees er zo als een cilinder uitdrukken. Van het vlees maak je de salsa die we verderop in het recept nodig hebben.

ananas-schilDe schil snijd je vervolgens in 3 gelijke delen zodat je mooie plakken krijgt om de vis op te leggen.

vis-en-ananasLeg nu de vis op de schil. Zorg ervoor dat de vis nergens over de rand heen ligt. Dat zou alleen maar verbranden of uitdrogen.

vis-ananas-en-sojasausSchenk over de vis een mengsel van 1 eetlepel sojasaus en een ½ theelepel bruine suiker.

vis-op-ananas-directLeg de ananas schillen rechtstreeks boven de hitte op de barbecue en laat de vis garen tot het vlees overal niet meer doorschijnt en met een vork makkelijk uit elkaar valt. Verwarm de laatste 5 minuten een eetlepel salsa mee.

vis-op-ananasServeer met rijst en wat extra salsa en misschien wat verse koriander.

Ingrediënten

 • 4 zeebaars filets, ongeveer 500 gram
 • 1 hele verse ananas
 • 1 rode paprika
 • 1 groene paprika
 • 1 jalapeno peper
 • ½ rode ui
 • Sap van 1 limoen
 • Zout en peper
 • ½ theelepel bruine suiker
 • 2 eetlepels sojasaus
 • verse koriander als je daarvan houdt

Bereiding

 1. We gaan eerst de salsa maken door beide paprika’s zwart te roosteren op de barbecue. Als ze rondom zwart zijn dan stop je ze in een afsluitbare plastic of papieren zak.
 2. Laat de paprika’s 15 minuten stomen zodat het vel makkelijk loskomt van het vlees. Verwijder al het vel en snij beide paprika’s in kleine stukjes
 3. Snij de Jalapeno peper en de ui klein en mix met de paprika en het sap van de limoen. Maak op smaak met een beetje peper en zout. Zet de salsa even apart.
 4. Snij de kop van de ananas en zet de ananas rechtop. Neem vervolgens een lang dun mes en snij langs de rand van het vruchtvlees helemaal rond. Laat een halve centimeter vlees zitten
 5. Als je helemaal rond bent dan snij je de kont eraf. Als het goed is dan valt het midden uit de schil. De schil snij je in 3 gelijke stukken.
 6. Droog de visfilets met wat keukenpapier en snij de filets op maat mocht dat nodig zijn. Elk stuk vis mag niet groter zijn dan de ananasschil.
 7. Mix de ½ theelepel bruine suiker met de 2 theelepels sojasaus en schenk dit een beetje over elk stuk vis.
 8. Leg nu de stukken ananas rechtstreeks boven de hitte van de barbecue en sluit het deksel.
 9. Na 20 minuten schep je op elk stuk vis een flinke eetlepel van de salsa. Sluit de barbecue weer voor een minuut of 10.
 10. Nu check je de vis. De vis moet niet meer doorschijnend zijn en makkelijk met behulp van een vork uit elkaar vallen. Is de vis nog niet zover dan sluit je het deksel weer 5 minuten.
 11. Is de vis gaar dan mag alles van de barbecue. Serveer de vis met de ananasschil met een portie rijst en een paar blaadjes verse koriander.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook