De makkelijkste manier om vis te bereiden op de barbecue is in de folie. De aluminiumfolie beschermt de vis tegen teveel directe hitte waardoor deze niet droog wordt. Je kan van alles samen met de vis verpakken om de vis nog meer smaak te geven en de vis valt niet uit elkaar als je hem wil omdraaien.
Wij nemen een paar heerlijke zeewolf en kabeljauw filets en verpakten die samen met tomaat, rode ui, tapenade van zongedroogde tomaat en citroen.
Wij nemen een paar mooie stukken zeewolf en kabeljauw voor dit recept. Dit zijn stevige vissoorten die van zichzelf al niet snel uit elkaar vallen dus zeker niet in de folie. Je kan voor dit recept eigenlijk elke vissoort gebruiken die je lekker vindt. Heilbot of dorade zou ook een goede keuze zijn.
Het leuke van zo’n vispakketje is dat je lekker kunt experimenteren. Wij hebben geprobeerd om er een mediterraans/Italiaans tintje aan te geven. Pas op dat wat jij in het pakketje stopt niet teveel de smaak van de vis overstemt. Dat zou jammer zijn.
Als je het pakketje goed dichtvouwt moet je er voor zorgen dat er geen vocht kan ontsnappen. De hitte en de stoom gaat er namelijk voor zorgen dat de vis gaart en dat de smaken in het pakketje goed mengen.
Deze pakketjes zijn geweldig om visliefhebbers te verrassen op jouw volgende barbecuefeestje. Je legt zo’n pakketje heel makkelijk naast de kip en de worstjes zonder dat je je druk hoeft te maken dat de vis aan het rooster blijft plakken.
Pas bij het uitpakken goed op. Het vocht in de folie is goed heet en daar kan je je vies aan branden.
Wij serveerden deze vis uit de folie met een makkelijke citroenrijst. Je kan ook gewoon een lekker stuk brood pakken waarmee je je bord lekker mee schoon kunt deppen.
Ga jij deze vis uit de olie ook maken? Laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @thefishlovers zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
Bereiding
- Bereid de barbecue voor met een temperatuur van ongeveer 200ºC
- Neem een velletje aluminiumfolie en legt daarop wat plakjes tomaat, rode ui en peper en zout. Daarbovenop gaat de visfilet.
- Op de zeewolf doen we een flinke schep van de tapenade, een schijfje citroen en een flinke scheut goede olijfolie.
- Vouw het pakketje dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen en leg het pakketje 15 minuten in de barbecue.
- Pak de vis voorzichtig uit en serveer met groene asperges, rijst of gebakken aardappeltjes.