In English

Vloerbrood gevuld met gekruid gehakt

Vloerbrood gevuld met gekruid gehakt

Ooit moest ieder bij ons thuis zondags moeder aflossen als het om koken ging. Als het mijn beurt was dan mocht ik graag lasagne maken of een gevuld brood. Toen ik het huis uitging heb ik het vreemd genoeg nooit meer gemaakt.

Ik weet niet meer precies wat er allemaal inging in dat gevulde brood maar dat maakt ook niet uit. De basis is een vloerbrood en gehakt. Verder moet je er je eigen creativiteit maar op los laten.

De basis is natuurlijk het gehakt. Doe eerst de olie en geraspte knoflook in de pan terwijl deze opwarmt. Zo zal de olie langzaam de knoflook opnemen. Het gehakt rul je daarna en breng je verder op smaak met kruiden en specerijen. In dit geval gebruiken we onze spicy steak rub.

Dit is een klein vloerbrood. Eenmaal gevuld dan voed je er met gemak 4 man mee. Met een mes steek je het brood los en daarna trek je met de hand alles uit het brood. De helft verkruimel je en doe je in een kom. De andere helft mag je aan de vogels voeren.

De helft van het brood meng je met het gehakt en alles wat je verder lekker vind. Er gaat daarna nog een ei doorhen voor de hechting. Als je het brood vult dan zorg je dat je alles goed aandrukt. Zo krijg je een stevige vulling die niet snel uit elkaar valt.

Het brood mag nu indirect op de barbecue. Wij hebben hier aan beide zijden een kolenbakje met briketten geplaatst. De temperatuur ligt ergens tussen de 150 en 200 graden. Dat steekt niet zo nauw. Het gehakt is al gaar. Het enige dat er hoeft te gebeuren is dat de kaas moet smelten en het ei moet stollen.

Na 20 minuten tot een half uur is het gehaktbrood klaar. Laat het even rusten en snij er dan grote stukken uit om te serveren.

Ingrediënten

 • 1 middelgroot vloerbrood
 • 300 gram rundergehakt
 • 2 tenen knoflook geraspt
 • olijfolie
 • 2 theelepels spicy steak dry rub
 • 5 zongedroogde tomaten
 • 100 gram oude kaas
 • handvol gesneden verse peterselie
 • 1 ei

Bereiding

 1. Zet een pan op het vuur en doe daar wat olijfolie in. Fruit de knoflook terwijl de olie opwarmt daarna mag het gehakt erbij.
 2. Rul het gehakt en breng het op smaak met de dry rub. Als het gehakt gaar is dan mag de pan van het vuur.
 3. Snij de bovenste kap van het brood en haal al het brood er uit. Kruimel de helft in een ruime kom. Doe daarbij de rest van de ingredienten.
 4. Meng alles goed door elkaar en vul het brood met het mengsel. Druk alles goed aan met de achterkant van de lepel.
 5. Zet het kapje terug op het brood en warm het brood indirect op een temperatuur tussen de 150 en 200°C. Na ongeveer een half uur is het gevulde brood klaar.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook