Het kon ook niet uitblijven. Met Arjan en Harco heb je 2 whisky liefhebbers binnen de BBQ-Helden en het was daarom slechts een kwestie van tijd voordat we met een Whisky Barbecuesaus zouden komen.
Deze redelijk pittige saus kan je gebruiken voor een marinade, maar doet het ook prima op een hamburger, bij worstjes, bij de patat, noem maar op. Maak maar lekker veel en als je over houd kan je deze saus prima in een afgesloten pot bewaren.
Voor de avonturiers onder ons: experimenteer er maar lekker op los. Vervang de Jameson eens door een smokey (niet te dure) Schotse whisky. Of maak de saus nog wat pittiger door Hot Ketchup te gebruiken, een theelepel cayennepeper er aan toe te voegen of de Dijon mosterd te vervangen door de scherpe Engelse Coleman’s mosterd. Of gebruik de Ketchup voor de fijnproever.
Ingrediënten
- 250 ml Ketchup
- 150 ml Jameson Irish Whiskey
- 150 ml Witte wijn azijn
- 2 eetlepels Worcestershire saus
- 4 eetlepels Dijon mosterd
- 4 teentjes knoflook, uitgeperst
- 4 eetlepels gedroogde uitjes
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereiding
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een pan met een dikke bodem.
- Breng het aan de kook en dik de saus op een laag vuur tot de helft in.
- Klaar. Alleen nog maar af laten koelen.