Winterburger

Winterburger

Iedereen houdt van een hamburger. En dat is in de winter niet anders. Dit is onze winterburger. Een burger met alles dat je nodig hebt. Lekkere frisse rode koolsla, een dikke hamburger en een beetje pit. En dat alles op een stevig broodje.

Een goeie hamburger heeft niet veel nodig. We hebben al eens uitgelegd hoe je de perfecte hamburger maakt. Daar staan we nog steeds achter. Deze burger hebben we alleen op smaak gebracht met een flinke eetlepel worcestershire sauce. Vlak voordat hij de barbecue op gaat bestrooi je hem met peper en zout.

Je moet alles een keer geprobeerd hebben. Zo hebben we al veel soorten kaas op een hamburger geprobeerd. Nu was het de beurt aan komijnekaas. En wat denk je? Dat smaakt prima.

Een winterburger gaat natuurlijk niet op zomaar een broodje. We vonden een mooie grove bol met allemaal zaadjes enzo. Je moet zelf maar kijken wat je kan vinden. Deze lagen bij de Appie.

Zorg dat je de hamburger iets groter maakt dan je broodje. Een hamburger krimpt altijd tijdens het grillen. Als je daar geen rekening mee houdt dan ligt er een lullig kleine hamburger op dat stoere broodje.

Gegrilde paprika kan je zelf heel makkelijk maken maar je kan het ook kant en klaar kopen. Lekker makkelijk. Zeker als je er meer moet gaan maken. En als je deze winterburger geprobeerd hebt dan wil je hem voor je vrienden maken.

Samen met de gegrilde paprika gooi je er ook een paar plakjes jalapeño op. Wij hebben rode jalapeño gevonden. Kleurt beter bij de rest.

Nu giet je er chilisaus overheen. Lekker zoet en heet. Chilisaus kan je ook zelf maken trouwens.

Dan nog een paar plakjes fris zure appel. Kijk maar welke je lekker vind. Dit was een Elstar.

Dit is onze winterburger. Een dikke burger waar je een stevige honger mee kunt stillen. We dagen je uit om hem na te maken en dan mag jij vertellen of ie lekker is. Deal?

Ingrediënten

 • 150 gram rundergehakt
 • 1 eetlepel Worcestershire sauce
 • Versgemalen peper en zout
 • 1 plak komijnekaas
 • Rode koolsla
 • Gegrilde paprika
 • Jalapeno
 • Chilisaus
 • paar plakjes groene appel
 • Een stevig broodje

Bereiding

 1. Meng het rundergehakt met de worcestershire sauce en vorm dan een hamburger iets groter dan het broodje waar hij straks op moet. Laat de burger een half uur opstijven in de koelkast.
 2. Steek de barbecue aan met 2 zones en een temperatuur van ongeveer 200°C.
 3. Haal de hamburger uit de koelkast en bestrooi beide zijden ruim met peper en zout.
 4. Leg hem op het rooster en gril de burger om en om tot de kerntemperatuur bereikt is.
 5. Snij ondertussen het broodje in tweeën en gril beide zijden bruin.
 6. Na de laatste keer draaien van de hamburger leg je de plak komijnekaas erop. Laat de kaas smelten
 7. Beleg meteen het broodje met de koolsla, de burger, gegrilde paprika, een paar jalapeño’s, chilisaus en een paar plakken appel.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook