Worst met bier, ui en appel

Worst met bier, ui en appel

Worst moet je niet zomaar grillen. Het velletje gaat kapot en het duurt te lang tot de binnenkant goed gaar is. Je kan ze beter smoren. En dat kan je doen met bier. Doe hier wat ui en appel bij en dan heb je een lekkere hartige maaltijd voor de gure dagen.

Je begint natuurlijk met goede worstjes. Wij hebben hier een pakje Iberico worsten. Varkensworst met een lichte Chorizo smaak. Je kan in principe elke worst nemen die je lekker vind.

Je giet 1 heel flesje bier leeg in een aluminiumbak. Daar doe je de uienringen….

…appelpartjes en verse tijm bij. Dit breng je aan de kook en laat je 15 minuten doorkoken. Hou in de gaten dat de appelpartjes niet zo zacht worden dat de partjes kapot gaan.

Na 15 minuten leg je de worstjes erbij en zet je de aluminiumbak aan de koele zijde van de barbecue. Nu sluit je het deksel en gaar je de worsten in ongeveer 20 minuten. Halverwege keer je de worsten. De worsten zijn gaar met een kerntemperatuur van 70°C.

De worsten zijn nu helemaal gaar en je zou ze al kunnen eten. Maar we willen ze nog even rondom grillen voor een lekker knapperig velletje.

Gril ze daarom een paar minuten boven directe hitte terwijl je ze regelmatig keert.

Serveer de worstjes met de appel, ui en bijvoorbeeld wat geroosterde aardappeltjes en een frisse salade.

Ingrediënten

 • 4 verse worsten
 • 2 zoet, zure appels zoals Fuji
 • 2 grote witte uien
 • 2 flesjes bier
 • 1 theelepel verse gehakte tijm

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met 2 zones met een keteltemperatuur van ongeveer 160°C.
 2. Snij de ui in ringen. Schil de appel en snij deze in gelijke partjes.
 3. Neem een aluminiumbak, net iets groter dan de 4 worsten bij elkaar en giet daar het flesje bier in leeg. Doe de uienringen, appelpartjes en verse tijm erbij en breng dit boven de directe hitte aan de kook en laat het 15 minuten doorkoken.
 4. Zet na 15 minuten de aluminiumbak aan de koele zijde van de barbecue. Leg de worsten bovenop de uienringen en appelpartjes.
 5. Sluit het deksel en laat de worsten ongeveer 20 minuten liggen tot ze gaar zijn. Halverwege keer je de worsten een keer.
 6. Als de worsten een kerntemperatuur hebben van 70°C dan zijn ze gaar en dan gril je ze rondom aan de hete kant een paar minuten rondom.
 7. Giet de uien en appels af.
 8. Serveer de worst met de appel en ui.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook