In English

Wortel hotdog

In samenwerking met

Wortel hotdog

Op BBQ-Helden zetten we niet heel veel vegetarische gerechten. We hebben wel een hoop gerechten die bijna vegetarisch zijn. Die recepten zijn makkelijk aan te passen zodat ze 100% vegetarisch zijn.

Deze wortel hotdogs hoef je helemaal niets meer aan aan te passen. Ze zijn zo al helemaal perfect. Zelfs voor vlees etende BBQ-Helden.

Belangrijk is om de wortels ongeveer dezelfde dikte te krijgen. Dan garen ze gelijk. Even lang is ook leuk maar minder belangrijk. Je kan, als je zin hebt, de kopse kanten een beetje rondhoeken zodat ze straks meer op worstjes lijken. Totaal niet belangrijk natuurlijk. Doe alleen maar als je tijd genoeg hebt.

Dan komt het minst stoere gedeelte van de bereiding. We gaan de wortels voorkoken in bouillon. Als je wil dan kan je natuurlijk het pannetje op de barbecue zetten. Wij doen het lekker in de keuken. Het is de bedoeling dat de wortels net beetgaar zijn. Niet verder anders zijn ze te zacht.

Dan is het een kwestie van afgrillen. Wij gebruiken het gietijzeren grillrooster van het GBS systeem. Daar krijg je snel mooie grillrandjes door. Zo zien de wortels er meteen een stuk beter uit.

Terwijl de wortels een mooi kleurtje krijgen roosteren we de broodjes even kort op de plaat ernaast.

Dit zijn onze wortel hotdogs. wij serveren ze met een goeie schep zhug saus en wat gebakken uitjes. Zo is het serieus een heerlijk broodje. Ga jij ze maken laat het dan hieronder weten in de reacties. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Weber_Barbecues_Nederland zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 4 flinke wortels
 • 500 ml groente bouillon
 • 100 ml appelazijn
 • 3 el soyasaus
 • 3 el honing
 • olijfolie
 • 4 hotdog broodjes
 • zhug saus
 • gebakken uitjes
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Snij de wortels net zo lang als de broodjes. En probeer ze dan met bijvoorbeeld een kaasschaaf allemaal dezelfde dikte te krijgen.
 2. Doe de bouillon, appelazijn, sojasaus en honing in een flinke pan en breng dit zachtjes aan de kook.
 3. Kook de wortels in de bouillon ongeveer 15 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat ze daarna afkoelen.
 4. Zorg voor een barnecue met directe hitte om te grillen.
 5. Smeer de wortels in met een klein beetje olijfolie en gril ze daarna rondom tot ze mooie grillstrepen hebben.
 6. Rooster de broodjes kort en serveer de wortel hotdogs met alles wat je lekker vindt.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook