Zalm met mosterdsaus

Zalm met mosterdsaus

Zalm met mosterdsaus is erg lekker en deze manier van bereiden van zalm op de barbecue is misschien wel de makkelijkste manier ooit. Het enige wat je moet hebben is een schoon rooster en 10 minuten geduld.

Wat je krijgt is een heerlijk stukje zalm met een pittige mosterdsaus.

Nog wat mooie plaatjes

moot-zalm-vacuum-verpakt

Mocht je bevroren zalm hebben gekocht laat deze dan in de vacuümverpakking ontdooien in de koelkast. En laat deze verpakt totdat je gaat barbecueën.

mosterdsaus-op-zalm-smeren

Laat de saus in de barbecue opwarmen en smeer de zalm in met een siliconenborstel.

Ingrediënten

 • 50 gram bruine suiker
 • 2 eetlepels wijnazijn
 • 250 ml ketchup
 • 1 theelepel gemalen mosterdzaad
 • 1 theelepel Worcestershire sauce
 • Een mooi stukje zalm
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Zout

Bereiding

 1. Gooi de bruine suiker, wijnazijn, ketchup, mosterdzaad en Worcestershire sauce in een flinke kom en roer alles goed door elkaar heen. Bewaar dit in de koelkast totdat je het nodig hebt.
 2. Bereid de barbecue voor met 2 zones. Je hebt voor vis een brandschoon rooster nodig dus maak deze schoon en laat hem vast goed heet worden.
 3. Vul een steelpannetje of een klein aluminiumbakje met wat mosterdsaus en laat deze indirect opwarmen in de barbecue.
 4. Voel met de vlakke hand of er nog graten in de zalm zitten door er zacht in te drukken. Trek deze er met een schone pincet uit
 5. Smeer de huidzijde in met wat olijfolie en bestrooi met flink wat zout.
 6. Maak het hete rooster schoon met een stukje keukenpapier met wat olijfolie en leg de zalm met de huid naar beneden boven de hete kolen.
 7. Smeer de zalm flink in met de warme mosterdsaus en sluit het deksel.
 8. Kijk na 10 minuten of de huid al lekker bruin begint te worden. Mocht dit iets te hard gaan schuif dan de zalm weg van de hete kolen.
 9. Check de kerntemperatuur die rond de 45°C moet zijn. Ook moet het vlees niet meer doorzichtig zijn. Mocht het niet zo ver zijn dan smeer je de saus er nog een keer overheen en sluit het deksel nog een paar minuten.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook