BBQ-helden

Zeeduivel spiesen

Voor beginnende viseters is zeeduivel ideaal. Het vlees heeft een stevige structuur en heeft niet zo’n sterke vissmaak, het is zelfs enigszins zoet en lijkt op kreeft. Hierdoor is de vis populair en dat heeft helaas als resultaat dat deze vissoort op www.goedevis.nl als 2e keuze of zelfs als liever niet wordt aangemerkt.

Vraag je visboer of de zeeduivel bij IJsland gevangen is, de visstand wordt daar beter in de gaten gehouden.

Natuurlijk drink je hier een lichtgekoelde droge witte wijn bij. Een Chardonnay of een witte Côtes du Rhône. Voor uitgebreide wijnadviezen kijk je op www.grapy.nl.

Voor meer vis barbecuetips hebben we een hele pagina.

kruiden kopen

Ingrediënten

  • 400 gram zeeduivel filets
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 2 tomaten
  • 2 dikke plakken gerookt buikspek, te koop bij de slager
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels boter
  • 8 grote spiesen

Bereiding

  1. Leg de spiesen een paar uur van te voren in het water
  2. Snij de zeeduivel in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm
  3. Snij de tomaten in kwarten
  4. Snij de paprika in partjes van ongeveer 3 bij 3 cm
  5. Snij de ui in 8 parten en elk part in 2 stukken
  6. Snij het buikspek in vierkantjes van ongeveer 2 bij 2 cm
  7. Begin iedere spies met een stuk tomaat en vul deze verder met de rest van de ingrediënten. Gebruik je fantasie met de volgorde, en probeer op 3 stukjes vis per spies uit te komen en ieder stukje vis door buikspek te laten volgen.
  8. Besprenkel de spiesen met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en zeezout
  9. Smelt de boter zonder deze te laten bruisen en pers er een halve limoen boven uit.
  10. Rooster de spiesen boven een matig hete barbecue.
  11. Draai de spiesen regelmatig tot ze aan alle zijden mooi gekleurd zijn (totaal ongeveer 10 minuten)
  12. Haal de spiesen van het rooster en giet er een beetje boter over.

Gearchiveerd onder:

Like, deel of laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

The Bastard