Zhug is een Arabische hete saus. Het wordt ook wel als zhoug, zhoeg of zhoek gespeld. Het is een mild pittige saus met als basis koriander. Ben je geen fan van koriander dan laat je dit sausje lekker staan.
Je hebt zhug in verschillende varianten en kleuren en je kan het vergelijken met chimichurri maar dan lekker pittig.
Deze zhug is een groene variant met groene pepers. Deze zijn tegenwoordig goed te vinden in elke super. Wij hebben 2 pepers gebruikt maar je kan de zhug zo heet maken als je wil. Met meer of minder pepers wordt de saus meer of minder heet maar niet heel anders van smaak. Dus zo kan je mooi experimenteren.
Deze zhug past heel goed bij een mooie steak, op de hamburger of een broodje kaas. Ook gegrilde groentes worden er nog lekkerder van. Als jij deze zhug gaat maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
- 2 groene pepers
- Een handvol verse koriander
- Een handvol verse platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- grof zout naar smaak
- Mespuntje komijn
- 2 el olijfolie
- 2 tl citroensap
Bereiding
- Snij de pepers, koriander, peterselie en knoflook een stukje kleiner.
- Stop alles in een blender en doe daar de zout, komijn en citroensap bij. Maal dit tot een dikke saus.
- Giet de olijfolie erbij en mix dit tot de gewenste dikte.
- De zhug is een paar weken houdbaar in de koelkast. Als je het al haalt.