Zoet zure ui

Zoet zure ui

Pickled onion heet in het Nederlands………

En daar gaat het mis. Dit recept vind je ook onder ingelegde ui, ingemaakte ui, uien in zuur en dus zoet/zure ui. Beslis zelf maar hoe je het gaat noemen. Als je het eenmaal hebt gemaakt dan moet je het vaker maken.

Deze uien zijn overal lekker bij. Op een hamburger, bij een tortilla. Zelfs op een broodje kaas. Maak iets, gooi de uien er op, en laat weten of het lekker was.

Naast de uien, wat eigenlijk het enige ingrediënt is dat je niet moet vergeten, kan je van alles toevoegen wat de zoet/zure ui lekkerder maakt. Probeer eens hele peperkorrels of mosterdzaad.

Snij alles in dunne plakjes en giet daar de hete appelazijn en water bij. Zorg dat alles goed onder staat en laat het staan. De ui en het water zie je langzaamaan heel roze worden.

Na een uur heb je een prachtige bak vol met heerlijke uien. In principe ben je nu klaar maar als je je in kan houden dan giet je dit over in een weckpot.

Zo kan je de zoet/zure ui minstens 3 tot 4 weken bewaren en wordt het allemaal nog lekkerder.

Ingrediënten

 • 2 rode uien
 • 2 tenen knoflook
 • 1 jalapeño peper
 • 160 ml water
 • 160 ml appelazijn
 • ½ theelepel zout
 • 1 eetlepel suiker

Bereiding

 1. Snij de uien doormidden en in dunne plakjes. Snij ook de jalapeño in plakjes. Laat de pitjes lekker zitten.
 2. Pel de knoflook en plet de teentjes onder een groot mes.
 3. Giet de appelazijn en het water in een steelpan en laat het koken. Roer de zout en suiker erdoor tot alles gesmolten is.
 4. Als je de uien zacht wilt hebben dan kook je de uien 10 minuten mee. Wij vinden het lekker als de ui nog stevig is dus doen we dat niet.
 5. Neem een flinke kom en doe daar de ui, knoflook en jalapeño peper in.
 6. Giet de kokende appelazijn met water erbij en zorg dat alle ui onder water staat. Laat dit een uur staan.
 7. Giet alles over in een afsluitbare plastic bak of weckpot.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook