Soms ontdek je een recept als deze zoetzure agrodolce rode ui dat meteen een blijvertje wordt. Dit is zachte, gekarameliseerde rode ui met een perfecte balans tussen zoet en zuur dat je overal bij wil eten.
De combinatie van de frisse rode wijnazijn en de volle balsamico samen met de basterduiker geeft de rode ui een goede balans tussen zuur en zoet. Hierdoor worden de gekarameliseerde uien niet alleen zachter, maar krijgen ze ook een gelaagde smaak die zowel scherp als hartig zoet is. De zuren helpen ook om de uien langer houdbaar te maken door het conserverende effect.
De chiliflakes zijn volledig optioneel in dit recept maar wij vinden dat het een extra laag smaak geeft die de uien net die kick geven die het nodig heeft.
Deze gekarameliseerde rode ui is supermakkelijk om te maken en past echt overal bij. probeer het maar eens bij een mooie steak, een dikke hamburger of op een broodje kaas. Een pizza met geitenkaas en deze rode uien is ook geweldig.
De Agrodolce rode ui is luchtdicht verpakt in de koelkast een goede week houdbaar. Je kan het ook in kleinere porties verpakken en invriezen. Dan zijn ze zomaar 3 maanden houdbaar.
Ga jij deze Agrodolce rode ui ook maken? Laat ons weten hoe het is gegaan in de reacties! Of nog beter: maak er een foto van en deel die op Instagram. Vergeet ons niet te taggen met @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 3 grote dungesneden rode uien
- 2 el basterd suiker
- 50 ml rode wijnazijn
- 100 ml balsamico azijn
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- Chili flakes (optioneel)
Bereiding
- Warm de olijfolie op in een pan en doe daar de rode ui bij.
- Roer een paar minuten door tot de ui een klein beetje zachter is geworden.
- Voeg de balsamico azijn, rode wijn azijn, suiker en peper en zout bij de uien. Roer alles goed door en laat het 10 tot 15 minuten sudderen.
- Als de vloeistof bijna helemaal verdampt is en de ui volledig zacht dan ben je klaar.