Van Hippo Creates kregen we een mooi doosje met zwarte knoflook en verschillende producten waar zwarte knoflook in verwerkt was. Ook zat er een zakje zwarte knoflook granulaat bij waar we een simpele dry rub mee hebben gemaakt. De dry rub kun je gebruiken op spareribs zoals wij hier gedaan hebben of op kip of een dikke steak.
Zwarte knoflook komt van origine uit Korea waar knoflook in kleien potten wekenlang in de zon werden gezet. Zo werd de knoflook gebakken tot het helemaal zwart was. De knoflook wordt daarbij zacht en de scherpe knoflooksmaak krijgt een rozijn achtige smaak.
Zoals verwacht werden de spareribs helemaal donker van de zwarte knoflook. Ze hadden een bijna balsamico achtige smaak zonder het zure. Ga jij deze dry-rub proberen, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
- 2 el basterd suiker
- 2 el zwarte knoflookpoeder
- 1 el uien granulaat
- 1 el gedroogde tijm
- 2 tl gerookte paprika poeder
- 2 tl gerookte zee zout
- 2 tl grofgemalen zwarte peper
- 1 tl mosterd poeder
Bereiding
- Mix alles en gebruik deze dry rub zoals je elke andere dry rub gebruikt.