Blues Hog Barbecue Sauce

Blues-Hog-Barbecue-Sauce

Sinds dat wij met deze site zijn begonnen, hebben wij al veel gehoord over de Blues Hog saus. Het zou 1 van de beste barbecuesausen ooit zijn, dat wilden we wel eens proberen. Blues Hog barbecue Sauce wordt gemaakt door Bill Arnold van barbecueteam Blues Hog Cookers. De saus heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Best Baste on the Planet. Dat zullen we nog wel eens zien.

De saus is diep roodbruin en goed dik. Er drijven verschillende kruiden in en het ziet er erg smakelijk uit. Het hoofdingrediënt is bruine suiker en dat ruik je zo rechtstreeks uit de pot.

Blues-Hog-Barbecue-Sauce-close-up

Allereerst proef je een volle zoete smaak, die daarna overgaat in een frisse smaak van azijn met Worcestershire saus en kaneel, al kunnen wij die in de ingrediëntenlijst niet terug vinden.

De saus lijkt ons perfect voor spareribs en dan bedoelen we zoete spareribs waarvan de saus na het eten van oor tot oor aanwezig is. Als baste vinden wij de saus toch minder geschikt. De saus trekt niet echt in het vlees, maar blijft er dik bovenop liggen.

sparerib-met-Blues-Hog-Barbecue-Sauce

De smaak op de sparerib na het bereiden is prima, als je van zoet houdt. Het ziet er uit als snoep en zo smaakt het ook. Wij zijn zelf niet zo heel gek van deze erg zoete sausen. De smaak van het vlees wordt er volgens ons teveel door gemaskeerd.

Wij hebben de 2e keer de spareribs eerst met een pittige rub voorbereid en dat was een goede combinatie. De smaak was veel meer in balans en iedereen was tevreden. Nu moeten we eerlijk zeggen dat we de eerste keer ook niemand hebben horen klagen hoor, maar wij vonden het beter zo.

Blues Hog Barbecue Sauce is een goede basis voor je eigen barbecuesaus. Combineer met extra hete saus of verse pepers en misschien wat verse vruchtensap voor een frissere smaak.

Als je van een pittige of hartige saus houdt, is Blues Hog Barbecue Sauce niet voor jou. Wil je je vlees zoet dan is er geen betere saus dan deze.

Blues Hog Barbecue Sauce is te koop bij True2bbq.nl

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook