In English

Review Campingaz Attitude 2100 LX

Campingaz heeft voor de komende zomer 2 barbecues ontwikkeld speciaal voor de barbecueers die geen toegang hebben tot een tuin en het met een balkon moeten doen. Wij hebben de Campingaz Attitude 2100 LX een poosje in gebruik en willen je graag vertellen over onze ervaring.

Toen de enorme doos afgeleverd werd dacht de bezorger dat het een printer was. Daar heeft de Attitude inderdaad wel wat van weg. Hij ziet er daardoor wel chique uit. Maar smaak verschillen natuurlijk. Naast de 2100 LX is er ook de EX uitvoering. Het verschil is een warmhoudrek, het Instastart systeem en een digitale thermometer die beide zones apart meet.

Het uitpakken en in elkaar zetten is echt heel simpel. In een kwartier staat de barbecue op z’n plek. Wat we wel jammer vinden is dat er geen gasslang en gasdrukregelaar meegeleverd wordt. Die kosten je de kop niet hoor, maar je moet toch weer naar de winkel en bent dan 30 tot 40 euro verder.

De Attitude 2100 is dus een zogenaamde tafelbarbecue. Het eerste dat opvalt is het flinke formaat. De Attitude heeft een rooster oppervlak van 2100 cm². Dan weet je meteen waar de naam vandaan komt. Als tafelbarbecue is dat echt behoorlijk groot.

Hou wel rekening met een grondoppervlak van 60 x 60 cm voor de hele barbecue. Dat is namelijk de ruimte die de barbecue inneemt als het deksel openstaat. Het is dus geen barbecue die je snel even meeneemt op vakantie of een dagje uit.

Het formaat levert echter wel de ruimte om serieus te barbecueën. Een hele maaltijd van de barbecue is geen probleem. En dan heb je nog ruimte genoeg om wat heen en weer te schuiven. Een gemiddeld gezin heeft echt voldoende aan deze barbecue.

Het rooster is van gietijzer en bestaat uit 3 delen. 1 deel is een grillplaat met een gladde en geribbelde kant. Dit is geweldig voor hamburgers of vlees of vis waar je liever geen flame ups bij hebt. Het andere rooster heeft een uitneembaar rond deel waar verschillende inzetstukken in geplaatst kunnen worden. Zo heeft Campingaz al een pizzasteen en paella pan die er in passen.

De Attitude heeft 2 afzonderlijk instelbare branders. Hiermee kan je dus indirect barbecueën. Een extra knop voor de elektrische ontsteking zorgt voor de ontbranding. De EX uitvoering heeft het Instastart systeem dat verwerkt zit in de draaiknoppen. Dat scheelt weer een knop.

De Attitude wordt niet snel heel heet en 250 graden is de maximumtemperatuur. Dat is voor de meeste gerechten genoeg hoor maar wil je een dikke steak afgrillen dan zal je echt moeten zorgen dat de gietijzeren plaat lang genoeg wordt opgewarmd voordat je dikke grillstrepen gaat zien.

Over het schoonmaken van de Attitude is echt wat langer nagedacht. De kwartronde zijpanelen kan je makkelijk verwijderen en kunnen zo de vaatwasser in. De vetopvangbak eronder schuif je als la aan de voorkant er uit. Het rooster heeft wat meer onderhoud nodig i.v.m. met het gietijzer.

Wij zien in de Campingaz Attitude 2100 een ideale barbecue voor een gezin dat zomers enkel toegang heeft tot een balkon. Het grote rooster en het makkelijke onderhoud zijn de grootste voordelen van deze barbecue.

Koop wel meteen de hoes om de barbecue af te dekken want de Attitude is net te zwaar, en te groot om elke keer op te bergen. Laat hem lekker staan zodat je na het werk meteen lekker aan de slag kunt.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook