Review Outdoorchef Ascona 570G

In samenwerking met

Outdoorchef is een Zwitsers merk dat al ruim 20 jaar barbecues maakt. Hun grootste sellingpoint is het gepanteerde trechtersysteem. Met deze trechter kan je heel snel schakelen tussen direct grillen en indirect garen. Dat wilden we al een mooi poosje uitproberen dus kregen wij de Outdoorchef Ascona 570G in huis voor een review.

De Ascona komt binnen in een enorme doos. Als je deze opent zie je dat er met zorg een barbecue is ingepakt. Alle onderdelen zitten netjes ingepakt en ingesloten in piepschuim zodat er niets beschadigen kan tijdens vervoer.

Er zijn echt een heleboel losse onderdelen. De montage is gelukkig niet heel lastig door de duidelijke beschrijving maar al met al waren we toch wel een dik uur bezig.

Tijdens de montage merk je al snel dat de gebruikte materialen allemaal van een goede kwaliteit zijn. Alle onderdelen voelen zwaar aan en sluiten strak op elkaar aan. Ook de wielen zijn steviger dan verwacht van plastic wielen.

De ketel heeft de kleur Dark/Grey. In combinatie met het zwarte buizenframe staat dat best netjes. In plaats van losse poten zorgt het buizenframe voor een hele stevige basis voor de ketel.

De ronde vorm van de ketel doet denken aan een kolen barbecue maar hier gaat het om een gas barbecue. De ronde vorm zorgt voor een optimale circulering van de warmte dus waarom zou je die vorm niet gebruiken voor een gasbarbecue.

Zo’n kleine 5 kilo gasfles past precies tussen het houten rek en het vet opvangbakje. Met de meegeleverde riem zet je de gasfles vast aan het frame zodat je de barbecue inclusief gasfles zonder problemen overal heen rolt.

Het deksel klapt schuin weg zodat je niet met je arm boven de gloeiende barbecue langs hoeft en je alle ruimte hebt om met beide handen op het rooster te leggen zonder dat je ergens dat deksel kwijt moet.

In het deksel zitten een paar flinke gaten. Dit is gebruikelijk voor een gasbarbecue maar niet altijd gewenst. Je verliest een hoop warmte en rook op deze manier. Een paar kleinere gaten wat lager in de ketel zouden fijner zijn.

Het rooster heeft een zwart emaille coating en een diameter van 54 cm. Groot genoeg voor een gemiddeld gezin of een klein barbecuefeestje.

Met de twee afzonderlijk instelbare gasbranders kan je in temperatuur variëren van 130 tot 330 graden Celsius. Net laag genoeg voor een low and slow garing en goed heet om een dikke steak af te grillen. Zo is de Ascona een veelzijdige barbecue.

De gasbranders hebben een elektrische ontsteking dat werkt op een batterij. Als alles aanstaat zit je binnen 10 minuten op ruim 300 graden. Vergeet trouwens niet om de gasfles open te draaien voordat je de elektrische ontsteking gaat gebruiken. Dat scheelt weer een halve minuut dat je je afvraagt of de barbecue wel werkt.

Onderhoud van de Ascona 570G

Al het vet dat vrijkomt tijdens de bereiding wordt opgevangen onder in de ketel in een klein lekbakje. Deze pak je er zo nu en dan tussenuit zodat je hem schoon kan maken. Dat kan gewoon in de vaatwasser.

De trechter en de ring waar de trechter op rust kunnen ook allebei in de vaatwasser. De rest van de ketel neem je verder een keer af met een stuk keukenpapier en wat ontvetter.

Werken met de Outdoorchef Ascona 570G

Zoals gezegd is het trechtersysteem wat een Outdoorchef uniek maakt. Het idee van het trechtersysteem is tegelijkertijd dodelijk simpel en briljant. Door de manier waarop je de trechter in de ketel plaatst kan je heel snel schakelen tussen een volledige indirecte bereiding en een hele geconcentreerde directe hitte.

Als je dikkere stukken vlees bereidt dan moet je het rustig aan doen. Een reversed sear is dan de beste manier. Dan gaar je het vlees langzaam, indirect op een lage temperatuur tot bijna de gewenste gaarheid. Om daarna het vlees af te grillen en te voorzien van een mooie knapperige bruine korst.

Waarbij je normaliter wat kunstgrepen moet uithalen om je barbecue zo af te stellen is dit met het trechtersysteem in een paar seconden voor elkaar. Je haalt het rooster van de barbecue, keert de trechter om en klaar.

Zo kan je alles bereiden wat je wilt. Met bijvoorbeeld de branders vol open en de trechter op indirect en daarboven een pizzasteen haal je een keteltemperatuur van ruim 300 graden en kan je goede pizza’s maken.

Er zijn hiernaast heel veel accessoires leverbaar zodat je nog veel meer mogelijkheden hebt. Denk aan een grilplaat, wok of rotisserie.

De Outdoorchef Ascona 570G is een kwalitatief stevige gasbarbecue met genoeg ruimte op het rooster voor een heel gezin.

Het trechtersysteem maakt de barbecue heel veelzijdig. En in combinatie met de 2 afzonderlijk aangestuurde gaspitten heb je weinig meer te wensen over.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook