Rufus Teague dry rub

Wat zijn dry rubs?

Een dry–rub is eigenlijk niets meer dan een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen met vaak een basis van suikers. Dry–rubs zijn met name in Amerika erg populair, maar wij denken dat het ook in Nederland een betere en makkelijkere manier is om je vlees mee op smaak te brengen in plaats van de gebruikelijke natte marinade.

Lees ons artikel wat is een dry-rub over hoe je een rub moet gebruiken.

Rufus Teague rubs

De rubs van Rufus Teague zijn anders dan de andere rubs door de grovere korrel waardoor de rub misschien wat moeilijker te verdelen is maar in tegenstelling tot andere rubs waar je de verschillende ingrediënten kan onderscheiden is elke korrel een combinatie van alle verschillende smaken.

En al geven de namen van de rubs precies aan waar je de rubs voor moet gebruiken, wij denken dat je dit meteen maar moet vergeten. De verschillende smaken zijn geschikt voor bijna alle soorten vlees of vis en zelfs op groentes.

Rufus Teague meat rub

Rufus-Teague-meat-rub

Deze rub is een fijne mix van paprikapoeder, bruine suiker en chilipoeder. De chilipoeder is zeker niet overheersend maar wel duidelijk aanwezig. Door de grove structuur moet je wat meer je best doen om de rub egaal aan te brengen maar het heeft wel als gevolg dat het er lekker dik opzit.

Door de dikke korrels smaakt het op je vinger eigenlijk helemaal niet zo sterk maar dat komt op het vlees helemaal goed.

Niet alleen lekker op vlees

We hebben deze rub eerst eens geprobeerd op een paar schouderkarbonades en dat was een succes. De rub een paar uurtjes laten intrekken en dan de barbecue op.

Even om en om even bruin laten worden. Goed oppassen dat de bruine suiker niet verbrand en dan een half uurtje indirect.

Deze rub gaat ook goed werken als basis van een paar goede spareribs of een stuk zalm.

Rufus Teague spicy meat rub

Rufus-Teague-spicey-meat-rub

Deze rub is in basis hetzelfde als bovenstaande meat rub met extra chilipoeder en dat maakt het een goede pittige rub.

Sommigen zullen de rub wat te zout vinden maar wij vonden het wel meevallen en vonden het een goede aanvulling op de gewone meat rub.

Mix het met een beetje water en dan heb je een goede basis voor een saus om je vlees de laatste paar minuten op de barbecue mee in te smeren.

Dit is een hele goede allround rub

Deze rub is weer goed te gebruiken op varkensvlees maar zeker ook op short ribs of kippevleugels. Maar we gaan deze rub niet op vis proberen. Daar is ie te pittig voor.

Rufus Teague fish rub

Rufus-Teague-fish-rub

Deze rub smaakt inderdaad goed op een stuk vis maar de naam doet deze rub geen goed. Wederom is deze rub ook weer prima te gebruiken op kip of varkensvlees.

De rub is een fijne combinatie van zoet en heet en haalt de smaak goed naar boven zonder te overheersen. Neem een flink stuk zalm en strooi deze rub er flink over. Dan komt het helemaal goed.

Ook lekker op groentes

Bak je wel eens wat uitjes voor bij een hamburger of steak strooi dan wat van deze rub erbij.

Ook is het erg lekker om een een aardappel mee in te smeren voordat je hem gaat poffen. Een uurtje in de aluminiumfolie boven de kooltjes en klaar.

Rufus Teague steak rub

Rufus-Teague-steak-rub

Deze rub is erg geschikt voor steak of kip. De rub geeft veel minder kleur door het ontbreken van paprikapoeder maar dat wordt weer goed gemaakt doordat het veel meer in het vlees trekt.

We hebben deze rub goed onder het vel van een hele kip gewreven voordat we haar 3 uurtjes indirect op de barbecue hebben gegooid. Dat was een goed idee.

We gaan hier ook eens een T-bone steak mee insmeren. Dat is een fijne combinatie volgens ons.

Rufus Teague rubs koop je hier

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook