Smokey Goodness – Jord Althuizen

smokey-goodness-boek

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Jord Althuizen, de BBQ televisieheld van Nederland, heeft ook een boek. En dat noemt hij, het ultieme bbq boek. Dat zullen we nog wel eens zien.

We weten al een beetje wat we kunnen verwachten. Jord is een enthousiast vertegenwoordiger van Amerikaanse BBQ. Pulled pork, brisket en spareribs zijn de gerechten waar hij zich het hele jaar mee bezighoudt en zeker niet onverdienstelijk. Jord doet onder de naam Smokey Goodness al jaren mee met nationale en internationale bbq wedstrijden en mag zich wereldkampioen Whole hog noemen. En nou jij weer.

Smokey Goodness is een flink boek geworden. Een mooie hardcover met grote stoere foto’s van recepten, barbecue en Jord aan het werk. Stoer is ook echt het woord wat dit boek het best omschrijft. Mooie grote stukken vlees, rook en gloeiend hout.

smokey-goodness-boek-4Jord geeft een uitgebreide introductie van Amerikaanse barbecue en competitie barbecue volgens KCBS reglementen. Alle onderdelen van een KCBS wedstrijd, spareribs, brisket, kip en varkensschouder worden tot in detail uitgelegd, zodat je thuis op wedstrijdniveau zou kunnen gaan oefenen. Nu heeft een KCBS wedstrijd volgens ons niet veel met echte barbecue te maken, maar de bereidingswijze kan je wel een eind op weg helpen om constante kwaliteit op tafel te krijgen. En er komen nog genoeg andere mooie recepten langs.

smokey-goodness-boek-1De beschreven recepten zijn een mooie basis van echte barbecue en verplichte kost voor wie barbecue serieus neemt of zich er in wil verdiepen. Van vlees, vis en zelfs vegetarisch tot de gebruikte dry rubs en sauzen. Bijgerechten, snacks en toetjes maken het compleet. Heb je deze recepten onder de knie dan garanderen wij je een heldenstatus in je wijk en vriendenkring.

smokey-goodness-boek-5Ben je dan zelf nog niet tevreden dan kan je aan de slag met major league barbecue. Een heel varken of een compleet ribstuk, het wordt je haarfijn uitgelegd hoe het werkt en waar je op moet letten tijdens de vaak urenlange bereidingen. Wij zouden zelf graag eens de hillbilly hog roast proberen. Eerst maar eens een vriend zien te vinden die een stukje tuin op wil offeren.

smokey-goodness-boek-3

Dit boek is één van de mooiste barbecue boeken die in onze boekenkast staat en het staat vol met hele nuttige informatie. De foto’s zijn prachtig, al zijn het er misschien wat veel. Je moet af en toe even doorbladeren om tot een volgend recept te komen. We moeten natuurlijk wel wat te zeiken hebben. Als je Smokey Goodness uit hebt, kan je meepraten over echte barbecue. En je bent deze en volgende zomer weer even bezig.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook