Smokey Olive Wood

Smokey-olive-wood-2-3-en-5

Wij kregen een mooie doos olijfboom hout opgestuurd om uit te proberen, Nu waren wij toevallig al bezig met een artikel over een smoker maken van je Weber dus dat kwam goed uit. Nu is een review van rookhout zo goed als niet te doen omdat over smaak niet valt te twisten en omdat olijfhout olijfhout is. Maar Smokey olive wood heeft zo’n complete lijn rookhout dat we er wel iets over willen vertellen

Olijfhout geeft een subtiele, kruidige rooksmaak aan bijvoorbeeld lam, kip, vis of varkensvlees. Ideaal voor de klassieke Europeesche barbecue of grill gerechten. En dan bedoelen we, niet zoet en geen saus. De geur van het rokende olijfhout is ook aangenaam voor je buren die meteen weten dat er wat lekkers op de barbecue ligt.

Smokey-olive-wood-5

Het olijfhout van Smokey Olive Wood koop je in verschillende diktes, te gebruiken voor verschillende doeleinden. Er zijn 4 variaties;

No1. Rookmot. Ideaal om koud te roken.
No2. Kleine snippers. Voor kort warm roken en te gebruiken in een smoker box
No3. Iets grotere snippers. Om langer warm te roken
No5. Voor de grotere barbecues en smokers.
Waar nummer 4 is gebleven is ons een raadsel.

Nummer 1, 2 en 3 komen in handige hersluitbare zakken zodat je ze mooi droog kan bewaren en 5 komt in een doos. Daarnaast zijn de nummers 2 en 3 ook te koop in aluminium bakjes die je per stuk kunt zetten op de gloeiende kolen of naast de branders van je gasbarbecue.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook